Triceratops

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Triceratops
Temporal range: Kapur akhir,
68–66 Ma
Triceratops mount.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Tribus:
Génus:
Triceratops

Marsh, 1889
Type species
Triceratops horridus
Spésiés lianna
  • T. prorsus Marsh, 1890
Sinonim

Triceratops (tina basa Yunani, hartosna "rupa kalayan tilu tanduk") mangrupa génus dinosaurus nu hirup ti periodé kapur akhir.

Katerangan[édit | édit sumber]

Triceratops gaduh tilu tanduk, dua dina alis na sareng hiji dina irung. Panjang tangkorak na ngahontal 2 m. Triceratops ngagaduhan opat suku anu kokoh kanggo ngadukung awakna. Sababaraha ahli nyarios yén Triceratops henteu tiasa ngajalankeun gancang, tapi aranjeunna tiasa ngahontal kacepetan sahenteuna 30 km / jam.

Crystal Project Babelfish.png