Tundagan, Hantara, Kuningan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa Tundagan
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténKuningan
KacamatanHantara
Pamaréntahan
 • Nami KuwuSukirman
Pangeusi3050 jiwa

Tundagan nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Hantara, Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Jaman Walanda (Belanda, Nederland) Desa Tundagan kungsi dibeuleum nepi ka ludes.

Nalika jaman gorombolan, Tundagan dibeuleum deui. Jalmana ngarungsi nyalametkeun diri.

Profil pamaréntahan[édit | édit sumber]

Dina mangsa ayeuna ti taun 2007, pupuhu desa Tundagan dikokolotan ku golongan pamuda anu masih ngabogaan sumanget muda. Rata-rata 40-an tahun. Hubungan antara pamaréntahan sareng rahayatnya kawilang hadé, komunikatif. Padamelan rata-rata rahayatna tina tatanen sareng sawareh ngumbara ka sababaraha kota di antarana: Jakarta, Bandung, Cirebon, Indramayu, Tasikmalaya, Nganjuk, Jombang jeung sajabana. Malih aya ogé nu ngalantrah ka luar pulo Jawa.

Profil daérah[édit | édit sumber]

Kampung[édit | édit sumber]

Aya sababaraha kampung nu kawengku ku Desa Tundagan di antarana Kampung Babakan, Kampung Sawah Bera, Kampung Warudoyong, Kampung Bojong, Kampung Jamburéa, jeung Kampung Cidukuh,sareng hiji deui nyaéta kampung cipipisan.

Wates wilayah[édit | édit sumber]

  • Béh kulon: Desa Cageur
  • Béh kalér: Desa Bunigeulis
  • Béh wétan: Desa Cikondang
  • Béh kidul: Desa Cantilan

Géografis[édit | édit sumber]

Daerah Tundagan aya dina lengkob nu dilingkung ku sababaraha pasir.

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Dina widang tatanén, Désa Tundagan ngahasilkeun paré, palawija jeung sajabana.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tundagan mangrupa panghasil gula di Kabupaten Kuningan.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]