Universitas Hasanuddin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Hasanuddin
JinisPerguruan Tinggi Negeri Badan Hukum
Universitas Negeri
Diadegkeun10 Séptémber 1956
RéktorProf. Dr. Dwia Aries Tina Pulubuhu M.A
Jumlah mahasiswa21.554 orang
Sarjana18.037 orang
Magister1.780 orang
Doktor107 orang
Jumlah mahasiswa lain
1.378 orang
Lokasi, ,
KampusUrban
AlamatJl. Perintis Kemerdekaan KM. 10, Kota Makassar
Warna     Merah
Ngaran landianKampus Merah, Unhas, dan UH
Ramatlokahttp://www.unhas.ac.id
Lawang ka Fakultas Kamanusaan, Universitas Hasanuddin, Kampus Tamalanrea.

Universitas Hasanuddin, anu saterusna disingget jadi UNHAS, mangrupikeun Universitas Negeri di Makassar, propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia, anu ngadeg dina 10 Séptémber 1956.

Ieu paguron luhur awalna mangrupikeun pamekaran Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia nalika Bung Hatta masih Wakil Présidén. Kampus Unhas aslina diwangun di Baraya atanapi Kampus Baraya.

Nanging, dina awal taun 1980an, nalika rektor diayakeun Prof. Dr. Ahmad Amiruddin, Kampus Unhas dipindahkeun ka Tamalanrea, sabab Kampus Baraya parantos aya di tengah kota. Ayeuna Kampus Unhas ngeusian daérah 220 héktar di Tamalanrea kalayan sababaraha fasilitas. Ti saprak akhir taun 2006, jumlah fakultas di Universitas Hasanuddin parantos ningkat ku 1 anu mangrupikeun bagian tina Fakultas Pertanian sareng Kehutanan, Fakultas Kehutanan. Kiwari aya kampus UNHAS anyar anu tos dikembangkeun anu bakti ka Fakultas Téknik, anu perenahna di tilas pabrik kertas Gowa di Kabupaten Gowa. Kampus anyar ieu mimiti dianggo ti saprak 2006 najan masih dina tahap ngaropea sareng ngawangun gedong sareng ngayakeun fasilitas. Taun ieu, Universitas Hasanuddin ngagaduhan tangtangan anu anyar ogé harepan, tulisan UNHAS mimiti ngalaksanakeun status na pinuh ku Perguruan Tinggi Negeri Berbadan Hukum (PTNBH) anu sateuacana saprak taun ka tukang UNHAS parantos nguji sistem anu parantos diarah ku Pamaréntah babarengan sareng puluhan PTN anu sanés[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Uni-ico.svg