Wahyu Widiana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Drs. H. Wahyu Widiana, M.A.
Katua Umum BP4 Pusat ka-15
Incumbent
Awal jabatan
13 Oktober 2014
Présidén Jend. (purn) Susilo Bambang Yudhoyono
Ir. Joko Widodo
Direktur Jénderal Badilag MA RI ka-1
Masa jabatan
2005–2012
Présidén Jend. (purn) Susilo Bambang Yudhoyono
Katerangan lian
Gumelar 18 Séptémber 1952 (1952-09-18) (yuswa 67)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, DKI Jakarta
Kabangsaan Indonésia
Pameget/istri Nina Noor Farah
Murangkalih Rifqi WM
Rizqi WF
Z.Zenith
W.Alia
Ziqo F
Adli Minfadli Robby
Alma mater IAIN/ Universitas Islam Negeri Sunan Kalijaga Yogyakarta
University of Michigan Amerika Serikat
Pagawéan Ahli élmu Falak
Dosén
Aktivis
Ageman Islam
Ramatloka wahyuwidiana.wordpress.com


Wahyu Widiana (gumelar di Tasikmalaya, 18 Séptémber 1952; umur 67 taun) mangrupa Katua Umum BP4 Pusat ngajabat mimiti 13 Oktober 2014.[1]. Pernah ngajabat Diréktur Jénderal di Diréktorat Jénderal Badan Peradilan Agama Mahkamah Agung Républik Indonésia périodeu 2005-2012.[2] Wahyu Widiana mangrupa inohong dina widang élmu Falak jeung Paradilan agama di Indonésia jeung ngajabat minangka Katua Badan Hisab Rukyat Nasional 2000-2004.

Dina 13 Oktober 2014, Wahyu Widiana resmi dikukuhkeun Katua Umum BP4 Pusat périodeu 2014 - 2019 oléh Menteri Agama Lukman Hakim Saifuddin ngaganti Drs. H. Mubarok, M.Si., Katua I BP4 Pusat minangka (Palaksana Tugas) Katua Umum margi kaséhatan Katua Umum BP4 Pusat Périodeu 2009 - 2014 nyaéta Drs. H.Taufiq,S.H.,M.H (al-maghfur walmarhum).

Pangatikan[édit | édit sumber]

Jabatan Struktural[édit | édit sumber]

  • Dosén Fakultas Syari’ah & Hukum UIN Jakarta (2012–ayeuna)
  • Diréktur Jénderal Badan Peradilan Agama di Diréktorat Jénderal Badan Peradilan Agama (Badilag) Mahkamah Agung RI périodeu (2005 – 2012)
  • Diréktur Pambinaan Peradilan Agama (Dirbinpéra) pada Ditjén Bimas Islam jeung Penyelenggaraan Haji (2001 – 2005)

Riwayat pekerjaan/jabatan (non/semi struktural)[édit | édit sumber]

  • Asistén Dosén (Luar Biasa) Ilmu Falak pada Fak. Syari’ah Yogyakarta, 1976-1978
  • Dosén (Luar Biasa) Universitas Islam Syékh Yusuf Jakarta/Tangerang, 1979-1982
  • Dosén (Luar Biasa) Universitas Muhammadiyah Jakarta, 1981-1984
  • Dosén (Luar Biasa) Universitas Islam Negeri Jakarta, 2002 - 2003
  • Anggota Badan Hisab Rukyat (Nasional) Kementrian Agama, 1980-sekarang.
  • Katua Badan Hisab Rukyat (Nasional), 2000-2004
  • Katua Tim Nasional Panyalarasan Rukyat jeung Taqwim Islam sa Asia Tenggara (MABIMS), 2001-2004
  • Sekretaris Menteri Agama, Juni 1996- Mei 2000
  • Rédaksi Majalah Mimbar Hukum, 2001-Ayeuna.
  • Sekretaris Dewan Pembina HISSI (2012- Ayeuna)
  • Senior Adviser Australia-Indonésia Partnership for Justice (2012-ayeuna)
  • Katua Umum BP4 Pusat (2014 – Ayeuna)

Rujukan[édit | édit sumber]

Pranala luar[édit | édit sumber]