Yérévan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Yerevan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun kagunaan séjén tina Yérévan, tempo Yérévan (disambiguasi).

Koordinat: 40°11′00″N 44°31′00″E / 40.183333°N 44.516667°E / 40.183333; 44.516667

Yérévan

Երևան
Yérévan jeung Gunung Ararat
Yérévan jeung Gunung Ararat
Bandéra Yérévan
Bandéra
Ségel resmi Yérévan
Ségel
NagaraArménia Arménia
Ngadeg782 SM
Pamaréntahan
 • WalikotaTaron Margaryan
Lega
 • Total300 km2 (100 sq mi)
Luhurna
989.4 m (3,246.1 ft)
Pangeusi
 (2009)
 • Total1,121,000
 • Kapadetan4.896/km2 (12,680/sq mi)
Zona wanciUTC+4 (GMT+4)
 • Usum Panas (DST)UTC+5 (GMT+5)
Kode wewengkon+374 10
Ramatlokawww.yerevan.am
Sumber: aréa kota Yérévan [1] Sources: City population [2]

Yérévan (Basa Arménia: Երևան atawa Երեւան, palapalan Basa Arménia: [jɛɾɛˈvɑn]) nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Arménia. Aya di gigireun Walungan Hrazdan, Yérévan mangrupa puseur adminstrtif, budaya, jeung industri nagarana. Yérévan geus jadi ibu kotana ti 1918, nu ka-13 dina sajarah Arménia.

Inohong[édit | édit sumber]

Tempo ogé: Kategori:Inohong ti Yérévan

Galeri[édit | édit sumber]

Panorama Yérévan (usum panas)


Panorama Yérévan (usum tiis)

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Catetan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Citakan:Capitals in Asia Citakan:List of Asian capitals by region


Countries.png