Zea

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zea
Corncobs edit1.jpg
Zea mays
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Zea

Spésiés
Tingali téks

Zea mangrupikeun genus pepelakan kembangan tina kulawarga jukut. Spésiés anu paling kawéntar nyaéta Z. mays (seueur anu disebut jagong atanapi jagong India), salah sahiji pepelakan anu paling penting pikeun masarakat manusa di sakumna dunya. Sababaraha spésiés liar umumna katelah teosinte sareng asli Mesoamerika.

Jenis[édit | édit sumber]