Botani

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pinguicula grandiflora
The traditional tools of a botanist.

Botani nyaéta panalungtikan ilmiah ngeunaan kahirupan tutuwuhan. Minangka cabang biologi, botani disebut oge minangka élmu tutuwuhan atawa biologi tutuwuhan. Botani ngawengku ambahan nu lega dina widang disiplin élmu nu ngalakukeun panalungtikan ngeunaan struktur, tuwuhna, réproduksi, métabolisme, kamekaran, panyakit, ékologi, jeung évolusi tutuwuhan

Widang jeung pentingna Botani[édit | sunting sumber]

Saperti wangun kahirupan séjénna dina biologi, kahirupan tutuwuhan bisa ditalungtik tina jihat anu béda, ti kalungguhan molékular, génetik jeung biokimia ngaliwatan organél, sél, jaringan, anggota badan, individu, populasi tutuwuhan, jeung komunitas tutuwuhan. Dina masing-masing kalungguhan ieu, para ahli botani pakutet jeung papasingan (klasifikasi) (taksonomi), struktur (anatomi), atawa fungsi (fisiologi) kahirupan tutuwuhan.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Crantz's Classis cruciformium..., 1769

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bahan bacaan satuluyna[édit | sunting sumber]

Buku élmu alam ngeunaan botani[édit | sunting sumber]

Buku akademik jeung buku ilmiah ngeunaan botani[édit | sunting sumber]

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]

Citakan:Buku