Gorila

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gorila
Gorilla Barat
(Gorilla gorilla)
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Primates
Family: Hominidae
Subfamily: Homininae
Tribe: Gorillini
Genus: Gorilla
I. Geoffroy, 1852
Type species
Troglodytes gorilla
Savage, 1847

Gorila nya éta sato primata pangbadagna, sakulawarga jeung monyét, kera sarta manusa. Sabuntut gorila jalu dewasa bisa ngahontal luhur leuwih ti 6 méter sarta beurat kira-kira 300 nepi ka 500 pound. Manéhna bisa merentangkan lenganna nepi ka 8 méter. sarta kakuatan sabuntut gorila sarua kalayan 4 nepi ka 8 jelema manusa anu kuat. Gorila awéwé dewasa ukuranana kira-kira satengah ukuran gorila jalu.[1]

ciri has[édit | sunting sumber]

Dibandingkeun jeung awak manusa, gorila miboga leungeun sarta suku anu panjang, di mana leungeunna leuwih panjang ti suku. Gorila anu badag lolobana awakna miboga bulu, iwal jari-jemari, beungeut, kélék, telapak suku sarta telapak leungeun. Sirah gorila badag, panonna leutik sarta boga warna coklat. Gorila henteu miboga buntut. Saban buntut gorila miboga irung anu unik, kawas manusa anu miboga sidik ramo anu unik. Huntu gorila dewasa jumlahna 32. Panca indra gorila ampir sarupa kalayan manusa. Awak gorila jalu ampir dua kali badagna dibandingkeun gorila awéwé. Gorila lolobana dahar tutuwuhan. Saban poé gorila perlu kira-kira 25 kilogram kadaharan anu teriri ti dangdaunan, kekembangan, siki-sikian, watang sarta tangkai tangkal, sarta kuncup kembang. Sakapeung, gorila ogé dahar sireum sarta sajenis rinyuh. Kusabab meunang cairan cukup ti kadaharanana, gorila pohara jarang nginum. [2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (id)[1](diakses tanggal 17 november 2011)
  2. (id)[2](diakses tanggal 18 november 2011)