Institut Seni Indonesia Yogyakarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Institut Seni Indonesia Yogyakarta

Ngadeg 30 Mei 1984
Jinis Perguruan Tinggi Negeri
Réktor Prof. Drs. Soeprapto Soedjono, MFA, Ph.D.
Perenah Yogyakarta
Loka http://www.isi.ac.id

Institut Seni Indonésia Yogyakarta (ISI Yogyakarta), nyaéta hiji paguron luhur seni nagari anu aya di Dayeuh Yogyakarta, Indonésia. Institut ieu mengkhususkan dina atikan di widang kasenian, anu pangjumplukanna ka dina tilu fakultas, nyaéta fakultas seni rupa, fakultas seni pintonan, sarta fakultas seni média rekam. ISI Yogyakarta ogé geus ngabogaan Program Pasca Sarjana anu ngabogaan program S2 sarta S3 pikeun panyiptaan seni sarta pengkajian seni.

ISI dijieun sanggeus dipigawé ku manéhna penggabungan sajumlah sakola luhur widang kasenian kaasup AMI (Akademi Musik Indonésia), ASRI (Akademi Seni Rupa Indonésia) sarta ASTI (Akademi Seni Tari Indonésia). Lantaran éta ISI Yogyakarta mangrupa paguron luhur seni nagari pangkolotna, pangbadagna, sarta pangalusna di Indonésia. Réktor ISI Yogyakarta anu kahiji nyaéta Prof. Dr. But Mochtar.

Di era industri kreatif ISI Yogyakarta jadi penghasil insan profésional di widang industri kreatif. Seniman, desainer, fotografer, artis, aktor, nu ngokolakeun galéri, pangusaha seni, sarta pagawé-pagawé seni ti ISI Yogyakarta meunang tempat strategis boh di tingkat lokal, nasional, regional, boh internasional.


Citakan:Indo-perti-stub