Politeknik Negeri Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Politeknik Negeri Bandung
(POLBAN)

Polban.png

Ngadeg 27 Januari 1979
Jinis Paguron luhur negeri
Réktor Agus Wismakumara
Perenah Bandung, Jawa Kulon
Loka http://www.polban.ac.id

Politeknik Negeri Bandung atawa disingget (POLBAN) nyaeta salah sahiji paguron luhur negeri nu aya di Bandung. Lokasi kampusna aya di daerah Gegerkalong Hilir, Ciwaruga, kabupaten Bandung.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Awalna muka program didik diploma tilu dina bidang teknik berdasarkeun SK Direktur Jendral Pendidikan Tinggi No. 03/DJ/Kep/1979 tanggal 27 Januari 1979, nami awalna Politeknik ITB kusabab masih dina naungan Institut Teknologi Bandung (ITB). Awalna mung aya 4 program studi ti 3 jurusan nyaeta Program studi Teknik Sipil (Jurusan Teknik Sipil); Program studi Teknik Mesin (Jurusan Teknik Mesin); Program studi Teknik Elektronika dan Teknik Listrik (Jurusan Teknik Elektro)[1].

Dina taun akademi 1982/1983, politeknik ITB narima mahasiswa anyar kanggo kali kahiji, dimana ngadegkeunna diresmikeun ku Direktur Jendral Pendidikan Luhur bareng jeng Politeknik USU Medan, Politeknik UNSRI Palembang, Politeknik UI Jakarta, Politeknik UNDIP Semarang, jeng Politeknik UNIBRAW Malang dina mangsa wisuda kahiji Politeknik ITB dina kaping 4 Oktober 1985.

Taun 1986 dibuka program pendidikan diploma dina bidang Tata Niaga handapeun Jurusan Tata Niaga nyaetau Program studi Akuntansi, Program Studi Keuangan & Perbankan, dan Program Studi Kesekretariatan & Administrasi Perkantoran. Dina taun eta oge, teras dibuka program studi teknik telekomunikasi dina naungan jurusan Teknik Elektro.

Taun akademik 1987/1988 bagian Pendidikan Ahli Teknik Komputer nu sateuacanna aya di lingkungan ITB dialihkeun ka POLITEKNIK ITB teras robih nami janten jurusan Teknik Komputer. Di taun eta oge POLITEKNIK ITB muka jurusan anyar, nayeta Jurusan Teknik Kimia. Teras dibuka oge dua program studi anyar handapeun jurusan Teknik Mesin jnyaeta program studi Teknik Refrigerasi dan Tata Udara, sareng program studi Teknik Energi.

Dumasar kana Surat Keputusan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan No. 0313/O/1991 soal Penataan Politeknik dina lingkungan Universitas jeung Institut Negeri, Politeknik Bandung aya dihandapeun Politeknik ITB, ngayakeun pendidikan program diploma 7 Jurusan nyaeta Jurusan Teknik Sipil, Teknik Mesin, Teknik Elektro, Teknik Komputer, Teknik Kimia, Akuntansi, jeung Administrasi Niaga.

Dina taun 1997 POLITEKNIK ITB kenging status institusi mandiri, misah ti ITB janten Politeknik Negeri Bandung (POLBAN) dumasar Surat Keputusan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan No. 085/O/1997.

Gedung kuliah jurusan teknik komputer

Sampei taun akademik 2009/2010 Polban tos ngayakeun pendidikan diploma di 18 Program Studi (rekayasa dan tata niaga) jeng pendidikan Sarjana Sains Terapan (D4) di 11 program studi.

Jurusan[édit | sunting sumber]

Jurusan jurusan sareng program studi kuliah nu aya di Polban, nyaeta[2] :

Kelompok rekayasa[édit | sunting sumber]

  • Teknik elektro
    • Teknik elektronika D3
    • Teknik elektronika D4
    • Teknik listrik D3
    • Teknik telekomunikasi D3
  • Teknik kimia
    • Teknik kimia D3
  • Teknik komputer
    • Teknik informatika D3
  • Teknik konversi energi
    • Teknik konversi energi D3
    • Teknik pembangkit tenaga listrik D4
  • Teknik mesin
    • Teknik mesin D3
    • Teknik mesin D4
    • Teknik penerbangan D3
  • Teknik refrigerasi dan tata udara
    • Teknik refrigerasi dan tata udara D3
  • Teknik sipil
    • Teknik konstruksi gedung D3
    • Teknik konstruksi sipil D3
    • Teknik perancangan jalan dan jembatan D4
    • Teknik perawatan dan perbaikan gedung D4

Kelompok tata niaga[édit | sunting sumber]

  • Administrasi niaga
    • Administrasi bisnis D3
    • Manajemen aset D4
    • Manajemen pemasaran D3
    • Usaha perjalanan wisata D3
  • Akuntansi
    • Akuntansi D3
    • Keuangan dan perbankan D3
    • Keuangan syariah D4
  • Bahasa Inggris
    • Bahasa Inggris D3

Fasilitas kampus[édit | sunting sumber]

Fasilitas kampus nu aya di Polban :

  • Asrama
  • ATM (BNI, BTN)
  • Aula (Pendopo)
  • Bengkel (workshop)
Salah sahiji diantara dua bengkel jurusan Teknik Sipil
  • Gedung kuliah
Gedung kuliah nu anyar di Polban
  • Kantin
  • Laboratorium
  • Lapangan olah raga (Basket, Futsal, Sepakbola, Tenis, Voli)
  • Mesjid kampus
  • Perpustakaan

Catatan[édit | sunting sumber]

Loka luar[édit | sunting sumber]