Universitas Padjadjaran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Universitas Padjadjaran
Logo Unpad.jpg

Ngadeg 11 September 1957
Jinis Perguruan Tinggi Negeri
Réktor Prof. Dr. Ganjar Kurnia
Perenah Bandung, Jawa Kulon
Loka http://www.unpad.ac.id

Universitas Padjadjaran (disingket Unpad) nyaéta paguron luhur negeri di Bandung, Indonésia, nu diadegkeun dina ping 14 Agustus 1956. Réktor Unpad dina taun ajaran 2005-2006 nyaéta Prof. Dr. Ganjar Kurnia.

Unpad boga 15 fakultas, nyaéta:

  1. Fakultas Hukum
  2. Fakultas Ékonomi
  3. Fakultas Kadokteran
  4. Fakultas MIPA
  5. Fakultas Pertanian
  6. Fakultas Peternakan
  7. Fakultas Sastra
  8. Fakultas Élmu Sosial jeung Élmu Pulitik
  9. Fakultas Élmu Komunikasi
  10. Fakultas Kadokteran Gigi
  11. Fakultas Élmu Kaparawatan
  12. Fakultas Psikologi
  13. Fakultas Perikanan jeung Élmu Kalautan
  14. Fakultas Téknologi Pertanian
  15. Fakultas Farmasi
  16. Program Pascasarjana

Universitas Padjadajaran boga dua kampus utama, nyaéta Kampus Iwa Koesoema Soemantri di Jalan Dipati Ukur Bandung jeung Kampus Jatinangor di Jalan Raya Bandung-Sumedang, Kabupatén Sumedang. Sajaba ti dua kampus éta aya ogé kampus Éksténsi MIPA jeung Kampus PAA di Dago.

Universitas Padjadjaran ngabogaan 15 Program Sarjana, 20 Program Magister, 9 Program Doktor, Program Spésialis, Program Ékténsi, Program D4, sarta Program D3.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]