Situ

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Situ di Bariloche, Argéntina
Situ jieunan di Keukenhof, Walanda

Situ atawa talaga nyaéta kumpulan cai atawa cairan séjénna nu lumayan lega nu dilingkung ku daratan. Kalolobaan situ di dunya eusina cai tawar, sarta kalolobaannana ogé ngampar di beulahan bumi béh kalér dina latitude nu leuwih luhur. Dina ékologi lingkungan situ disebut lacustrine. Situ gedé kadang-kadang disebut "sagara di daratan" sarta sabalikna sagara leutik kadang-kadang ogé disebut situ. Istilah situ ogé digunakeun keur nerangkeun fitur saperti Situ Eyre, nu mangrupakeun léngkob garing salila sawatara waktu tapi satuluyna kaeusian cihujan dina usum hujan nu ngagebrét.

Loba ogé situ jieunan sarta diwangun keur PLTA, rékréasi, industri, tatanén, atawa keur nyadiakeun cai doméstik.

Asal-usul situ alam[édit | sunting sumber]

Tina jihat géologis, umur situ téh lolobana mah kaitung ngora kénéh, sabab kaurugan ku prosés alami sarupaning érosi sahingga situna beuki lila beuki déét, atawa situna bedah.

Situ panglegana dumasar buana[édit | sunting sumber]

Situ-situ panggedéna (lega pabeungeutannana) dumasar buana nyaéta:

Catetan: Situ Maracaibo bisa dianggep minangka situ panglegana di Amérika Kidul. Situ ieu ngampar sarua jeung luhurna cai sagara tur nuluy ka cai sagara, kusabab éta leuwih hadé disebut teluk.

Rujukan[édit | sunting sumber]


Tumbu luar[édit | sunting sumber]