Tabél periodik (baku)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Tabel periodik (baku))
Luncat ka: pituduh, sungsi
Golongan → 1 2   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Periode ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be

5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg

13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Rg
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Deret Kimia Tabel Periodik
Logam alkali Logam alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Poor metals Métaloid Nonlogam Halogén Gas mulya

Wujud dina suhu jeung tekenan baku (standard temperature and pressure)

  • nu beureum mangrupa gas
  • nu hejo mangrupa cairan
  • nu hideung mangrupa padet

Ayana di alam

  • nu kotakanana garis leuwih kolot batan Marcapada (unsur primordial)
  • nu kotakanana pegat-pegat mucunghul sacara alami tina decay unsur kimia sejen
  • nu kotakanana titik-titik teu aya sacara alami (unsur sintetik)
  • nu teu make kotakan can kapanggih/disintesis

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Tabel periodik

Tabel baku | Tabel vértikal | Tabel antizat | Tabel jeung ngaran | Ngaran jeung massa atom (badag) | Ngaran jeung massa atom (leutik) | Blok-F satabel | Unsur-unsur nepi ka-218 | Konfigurasi éléktron | Logam jeung nonlogam | Tabel dumasar blok
Daptar Unsur
Ngaran | Lambang atom | Wilangan atom | Titik golak | Titik lééh | Dénsiti | Massa atom
Golongan | Periode | Dérét | Blok