Taufiq Ismail

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Taufik Ismail

Taufik Ismail (gumelar di Bukittinggi, 25 Juni 1935; yuswa 79 taun) nyaéta salasahiji sastrawan Indonesia.[1] Tamat sakola rayat di Yogyakarta.[1] Tuluy nuluykeun atikanana di Bogor.[1] Taun 1956-1957 meunangkeun béasiswa Whitefish Bay High School di Milwaukee, Wisconsin, AS.[1]
Sanggeus sakola di AS, Taufik nuluykeun sakolana di Fakultas Kedokteran Institut Pertanian Bogor sarta tamat dina taun 1963. [1] Taun 1971-1972 jeung 1991-1992,Taufik balik deui ka AS pikeun ilubiung dina program nulis University of Lowa, AS.[1] Lalampahanana nepi ka Mesir di Faculty of Language and Literature taun 1993.[1]
Nalika mahasiswa kungsi kacatet salaku ketua senat mahasiswa FKHP IPB jeung wakil ketua dewan mahasiswa.[1] Kungsi ngajar salaku guru bahasa di SMA Bogor, guru di Pasantrén Darul Falah sarta jadi asistén dosén di almamaterna IPB.[1]

Karya-karya[édit | sunting sumber]

  1. Tirani, Birpen KAMI Pusat (1966).[2]
  2. Benteng, Litera (1966).[2]
  3. Buku Tamu Musium Perjuangan, Dewan Kesenian Jakarta (buklet baca puisi) (1972).[2]
  4. Sajak Ladang Jagung, Pustaka Jaya(1974).[2]
  5. Kenalkan, Saya Hewan (sajak anak-anak), Aries Lima (1976).[2]
  6. Puisi-puisi Langit, Yayasan Ananda (buklet baca puisi) (1990).[2]
  7. Tirani dan Benteng, Yayasan Ananda (cetak ulang gabungan) (1993).[2]
  8. Prahara Budaya (bersama D.S. Moeljanto), Mizan (1995).[2]

Karya terjemahan[édit | sunting sumber]

  1. Banjour Tristesse (terjemahan novel karya Francoise Sagan, 1960).[2]
  2. Cerita tentang Atom (terjemahan karya Mau Freeman, 1962).[2]
  3. Membangun Kembali Pikiran Agama dalam Islam (tina buku The Reconstruction of Religious Thought in Islam, M. Iqbal bareng jeung Ali Audah sarta Goenawan Mohamad), Tintamas (1964).[2]

Panglélér[édit | sunting sumber]

  1. Anugerah Seni ti Pamaréntah RI (1970).[2]
  2. Cultural Visit Award ti Pamaréntah Australia (1977).[2]
  3. South East Asia (SEA) Write Award ti Karajaan Thailand (1994).[2]
  4. Penulisan Karya Sastra ti Pusat Bahasa (1994).[2]
  5. Sastrawan Nusantara ti Negeri Johor, Malaysia (1999).[2]
  6. Doctor honoris causa ti Universitas Negeri Yogyakarta (2003).[2]



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i Riwayat Hidup Taufik Ismail (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q Biografi Taufik Ismail (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)


Replace this image male.svg