Adam Sandler

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Adam Sandler
Adan Sandler 1 Pébruari 2011
Gumelar Adam Richard Sandler
9 Séptémber 1966 (1966-09-09) (yuswa 51)
Brooklyn, New York, Amérika Sarikat
Alma mater Tisch School of the Arts
Pagawéan
  • Aktor
  • komédian
  • paulis naskah
  • produser pilem
  • musisi
Pasangan Jackie Sandler (m. 2003)
Murangkalih 2
Situs web
adamsandler.com

Adam Richard Sandler (leuwih dipikawanoh: Adam Sandler; gumelar di Brooklyn, New York, Amérika Sarikat, 9 Séptémber 1966; umur 51 taun) nyaéta saurang aktor, komédian, panulis naskah, produser pilem, sarta musisi asal Amérika Sarikat.[1] Adam ngamimitian karirna dina taun 1989.[1] Sanggeus midang dina pilem Saturday Night Live minangka peran pangrojong, Sandler tuluy ngabéntangan sawatara pilem favorit Hollywood sangkan total panghasilanna nepi kana 2 miliar USD di box office.[2] Peranna dina pilem komédi Going Overboard (1989) ogé dianggap minangka jalan kasuksésanna, tuluy nyusul tawara sajumlahing pilem anu kudu dibéntanganna.[1] Adam suksés deui dina ngabéntangan Billy Madison (1995), tuluy pilem-pilem suksés lianna kayaning, Happy Gilmore (1996), The Wedding Singer (1998), The Waterboy (1998), Anger Management (2003), 50 First Dates (2004), Spanglish (2004) jeung Click (2006).[1] Liwat peranna minangka Michael Newman dina pilem Click (2006), Adam asup nominasi pikeun pameran komédi panghadéna Oscar.[1] Sedengkeun liwat Punch-Drunk Love (2003), Adam suksés ngaraih Golden Globe Awards pikeun kategori Best Aktor Comedy.[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq "Profil Selebriti - Adam Sandler". Kapan Lagi. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. "People Index". Boxofficemojo.com. Diakses tanggal 3/12/2016. 
Soekarno.jpg