Alap-alap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alap-alap
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Falconiformes
Kulawarga: Accipitridae
Génus: Accipiter
Spésiés: A. virgatus
Ngaran binomial
Accipiter virgatus
Temminck, 1822

Alap-alap (Accipiter virgatus) téh manuk pamangsa ti kulawarga Accipitridae, sumebar di leuweung Asia kidul (Pakistan jeung India) nepi ka Cina kidul jeung Indonésia. Nyayangna dina tangkal jangkung, sakali usum endogna 2-5 siki, ganti sayang unggal taun. Ieu manuk téh raptor ukuran sedeng (29–36 cm), jangjangna pondok tapi rada lébar sarta buntutna panjang nu ngadukung pikeun kalincahanana nalika hiber.

Nalika usum halodo, alap-alap sok kaluar ti leuweung ka tegalan jeung pakebonan/pahumaan. Nu dimangsa bangsa kadal, papatong, manuk leutik, jeung mamalia leutik.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • BirdLife International (2004). Accipiter virgatus. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Dipulut ping 11 May 2006. Database entry includes justification for why this species is of léast concern
  • Birds of India karya Grimmett, Inskipp & Inskipp, ISBN 0-691-04910-6


Nulis.jpg