Amin Syam

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Amin Sjam
HM. Amin Sjam
Gubernur Sulawesi Kidul ka-ke-6
Masa jabatan
19 Januari 2003 – 19 Januari 2008
Présidén Megawati Sukarnoputri
Susilo Bambang Yudhoyono
Wakil Syahrul Yasin Limpo
Saméméhna Zainal Basri Palaguna
Sanggeusna Tanribali Lamo
(Pajabat Gubernur)
Syahrul Yasin Limpo
Ketua Dewan Perwakilan Rakyat Daerah Sulawesi Kidul
Masa jabatan
1 Oktober 1999 – 19 Januari 2003
Gubernur Zainal Basri Palaguna
Saméméhna Alim Bachri
Sanggeusna Eddy Baramuli
Bupati Enrekang ka-ke-10
Masa jabatan
1988–1993
Gubernur Ahmad Amiruddin
Saméméhna M. Saleh Nurdin Agung
Sanggeusna Andi Rachman
Katerangan lian
Gumelar 12 Désémber 1945 (1945-12-12) (yuswa 76)
Indonésia Enrekang, Sulawesi Kidul, Indonesia
Kabangsaan Indonesia
Partéy pulitik Golongan Karya
Pameget/istri Dr. Ir. Hj. Apiaty Kamaluddin, M.S
Profési Militer
Ageman Islam

Mayjen TNI (Purn.) H. Amin Sjam (gumelar di Enrekang, Sulawesi Selatan, 12 Désémber 1945; umur 76 taun) mangrupikeun politikus Indonesia. Anjeunna ngawula salaku Gubernur Sulawesi Kidul ti 2003 ka 2008. Mitra na salaku wakil gubernur nyaéta Syahrul Yasin Limpo. Sateuacanna anjeunna parantos janten hakim sareng guru dina militér militér, bupati, sareng pupuhu DPRD Sulawesi Kidul.[1] Anjeunna meunang kameunang longsor dina Pamilihan Gubernur dina 2002.[2]

Amin lumpat deui pikeun istilah kadua dina Pilkada Gubernur Sulawesi Kidul 2007 tapi éléh ku pasangan Syahrul Yasin Limpo sareng Agus Arifin kalayan ngan ukur 37% sora.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Amin Syam Terpilih Menjadi Gubernur Sulawesi Selatan". Tempo. 28 November 2002. Diakses tanggal 21 Oktober 2014. 
  2. "Amin Syam-Syahrul Yasin Limpo menang Telak". Kompas. 28 November 2002. Diakses tanggal 29 November 2002. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Oxygen480-apps-system-users.svg