Antartika Chili

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Antártica ngalih ka dieu. Pikeun buana Antartika, tingali artikelna

Wewengkon Antartika Chili (basa Spanyol: Territorio Antártico Chileno) nyaéta wewengkon Antartika nu diklaim ku Chili. Wewengkon Antartika Chili aya ti 53°Kulon nepi ka 90°Kulon sarta ti Kutub Kidul nepi ka 60°Kidul, sabagianna patumpuk-tumpuk jeung klaim Antartika Argéntina sarta Britania. Wewengkon ieu diadministrasi ku munisipalitas Cabo de Hornos di daratan utama Amérika Kidul.

Dina organisasi téritorial Chili, Antártica nyaéta ngaran ti komune nu ngadministrasi wewengkon ieu. Komune Antártica diatur ku minisipalitas ti Cabo de Hornos kalawan kadudukannana di Puerto Williams sarta aya di Propinsi Antártica Chilena, nu mana mangrupa bagian ti Région Magallanes jeung Antártica. Komune Antártica dijieun dina 11 Juli 1961, sarta gumantung ka Propinsi Magallanes nepi ka 1975, basa Propinsi Antártica Chilena dijieun.

Komune Antártica[édit | édit sumber]

Antártica
Pamandangan dina wengi di Villa Las Estrellas
Pamandangan dina wengi di Villa Las Estrellas
Pawangunan11 Juli 1961
Pamaréntahan
 • TipeMunisipalitas
 • AlcaldeHugo Henriquez Matus (PRSD)
Lega
 • Total1.250.000 km2 (480,000 sq mi)
Pangeusi
 (Sénsus 2002)[3]
 • Total130
 • Kapadetan0.00.010/km2 (0.00.027/sq mi)
 • Urban
N,A,
 • Rural
130
Jenis kelamin
 • Lalaki115
 • Awéwé15
Zona wanciUTC-4 (CLT [4])
 • Usum Panas (DST)UTC-3 (CLST [5])
RamatlokaMunisipalitas Tanjung Horn
1 Salaku mayor komune Cabo de Hornos

Antártica nyaéta hiji komune ti Chili di Propinsi Antártica Chilena, Région Magallanes jeung Antártica Chilena, nu ngawengku sadaya Territorio Chileno Antártico—wewengkon di Antartika nu diklaim ku Chili. Wewengkon ieu diadministrasi ku munisipalitas Cabo de Hornos di daratan utama Amérika Kidul.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (Basa Spanyol) "Asociación Chilena de Municipalidades". Diakses tanggal 27 January 2011. 
  2. (Basa Spanyol) "Municipality of Cabo de Hornos". Diakses tanggal 27 January 2011. 
  3. a b c (Basa Spanyol) "National Statistics Institute". Diakses tanggal 27 January 2010. 
  4. "Chile Time". WorldTimeZones.org. Diakses tanggal 2010-07-28. 
  5. "Chile Summer Time". WorldTimeZones.org. Diakses tanggal 2010-07-28. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Koordinat: 75°00′S 71°30′W / 75.000°S 71.500°W / -75.000; -71.500

Citakan:Communes in Magallanes Region

Citakan:Chilean Antarctica Citakan:Antarctica navbox


Countries.png
LocationAntarctica.png