Bukhansan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Bukhansan
Punclut Insu di Bukhansan
Punclut Insu di Bukhansan
Ngaran Koréa
Hangul 북한산
Hanja
Alih Aksara anu Disampurnakeun Bukhansan
McCune-Reischauer Puk'ansan

Bukhansan, atawa Gunung Bukhan, nyaéta hiji gunung di béh kalereun Seoul, Korea Kidul. Bagéan penting Séoul diwawatesan ku Bukhansan, nu mangrupa patempatan nu gampang katempo ti sabagéaan wewengkon di kota ieu.

Gunung ieu jangkungna 836.5 méter saluhureun pabeungeutan laut. Ngaran ieu hartina "Gunung Han Kalér," nujul kana perenahna di kalereun walungan Han. Gunung ieu ogé mangrupa totondén wates Kalér nalika jaman Joseon Séoul.

Bukhansan, jeung Taman Nasional Bukhansan nu mangrupa bagéanana, mangrupa daya tarik nu kasohor di wewengkon Séoul. Gunung ieu dipikawanoh minangka salah sahiji tujuan nu dipikaresep pikeun nempo manuk jeung hiking di wewengkon métropolitan Seoul.

Ngaran[édit | édit sumber]

Kiwari geus aya peta pikeun malikkeun deui ngaran Bukhansan. Geus sababaraha taun lilana tepi ka kiwari, tilu punclut taman ieu kabéhanana disebut "Bukhansan"; sok padahal, ngaran asli katilu punclut éta kabéhananan téh nyaéta Samkaksan, nu hartina "tilu gunung tandukan". Pupuhu Kantor Distrik Gangbuk-gu di Séoul mingpin petisi ka pamaréntah puseur pikeun ngaganti ngaran gunung ieu balik deui ka ngaran aslina.[1]

Galeri[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. Park, Jin-woo (박진우) (2007-06-14). "북한산, 본래 이름 '삼각산' 되찾아야". Sports Hankook. Diakses tanggal 2007-06-21. 
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Flag-map of South Korea.svg