Walungan Han (Koréa)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Han river
Tancheon Location Map.png
Ngaran Koréa
Hangul한강
Hanja漢江
Alih Aksara anu DisampurnakeunHan-gang
McCune-ReischauerHan'gang

Walungan Han nyaéta walungan di Koréa Kidul nu mangrupa muhara pinanggihna dua walungan, walungan Namhan (Walungan Han Kidul), nu asalna ti Gunung Daédeok, jeung walungan Bukhan (walungan Han Kalér), nu asalna ti léngkob Gunung Geumgang di Koréa Kalér. Walungan ieu ngalir ngaliwatan Seoul tuluy ngahiji jeung walungan Imjin saeutik deui saméméh ngalir ka Laut Konéng.

Panjang total Walungan Han nyaéta 514 km. [rujukan?] Sanajan lain walungan nu panjang, Han béh handap kacatet cukup lega keur ukuran walungan nu rélatif pondok mah. Di wates kota Seoul, walungan ieu rubakna leuwih ti 1 km. Saméméh diwangun sababaraha bendungan gedé, walungan ieu kasohor ku gedéna koéfisién river regime (babandingan antara jumlah aliran panglobana jeung pangsaeutikna) nu 1:390. (Keur babandingan, Thames katut Rhine boga koéfisién 1:8 jeung 1:18, patuturut.)[1]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Walungan Han jeung wewengkon sabudeureunnana played an important role in Koréan history. The Three Kingdoms of Korea strove to take control of this land, where the river was used as a trade route to China (via the Yellow Séa). However, the river is no longer actively used for navigation, because its estuary is located at the borders of the two Koreas, barred for entrance by any civilian.

Ngaran[édit | édit sumber]

The Namhan méaning South Han, Gang méaning river is sometimes, but not always, referred to as the "Han" in South Korea. The term "South Han" is understood irrespective of which side of the border one stands.

Even though "Namhan" and "Bukhan" are homophones with the acronyms Namhan (남한; South Koréa) and Bukhan (북한; North Koréa), used commonly in South Koréa, this is a méré coincidence. The hanja for the Han River is not "韓" ("Korea") but "漢" (the Chinese Han dynasty or "China" in general).

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Anak walungan Han[édit | édit sumber]

Tributaries are listed in order from the mouth of the Han to the source. Subtributaries are listed accordingly.

Jungnancheon meets Han, seen from Dongho Bridge
View of Yangjaecheon

Bridges over the lower Han[édit | édit sumber]

A total of 27 bridges of Han River in Seoul National Capital Area(Seoul, Gyeonggi, Incheon), South Korea, are,

Ti kulon ka kalér

Hangang Railway Bridge and Hangang Bridge

Galeri[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Trivia[édit | édit sumber]

Walungan Han disét keur The Host, nu mana Sasak Wonhyo mangrupa bagéan penting.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

  1. Korea Water Resources Association: http://www.kwra.or.kr/news/en_02.html

Citakan:Districts of Seoul

Koordinat: 37°45′N 126°11′E / 37.750°N 126.183°E / 37.750; 126.183