Cacandran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cacandran asalna tina kecap candra (basa Sangsekerta) hartina bulan atawa nataan. Cacandran mangrupa wangun rajékan, nyaéta tina kecap candra dirajék engang mimiti (dwipurwa) binarung ngararangkénan tukang -an, hasilna cacandran.

Cacandran hartina panataan kana pasipatan tempat, anu sabréhan mah siga nujum (ramalan). Pasipatan tempat anu ditataan téa henteu diébréhkeun sacéréwélna, tapi réréana disalindungkeun atawa disindirkeun. Cacandran ngagambarkeun kaayaan nagara jaga atawa dina jaman anu kasorang.[1] Cacandran ogé mangrupa bagian tina itungan palintangan kénéh. Contona[1]:

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Kalimah Cacandraan – Kujang Bogor" (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-06-28. 


Nulis.jpg