Caladi batu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Caladi Batu)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Caladi batu
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Piciformes
Kulawarga: Picidae
Génus: Meiglyptes
Spésiés: M. tristis
Ngaran binomial
Meiglyptes tristis
(Horsfield, 1821)


Caladi batu (Meiglyptes tristis) nyaéta spesies manuk nu asalna tina kulawarga Picidae.[2] Loba kapanggih hirup di pulo Kalimantan, Sumatra jeung pulo Jawa utamana Jawa Barat.[3][4] Mikaresep ulin di daérah tegalan, sisi leuweung, jeung sisi basisir, hirup susulumputan dina dahan-dahan tangkal nu leutik.[4][5] Manuk caladi batu mah tara hirup abring-abringan/ngabubuhan, tapi sok nyorangan baé mun henteu bareng jeung pasanganna.[3]

Mangsa datang usum begér jeung anakan, manuk caladi sok remen katempo ngaliang dina tangkal pikeun nunda endog jeung ngagedekeun anak-anakna.[6] Nyiar hakaneun dina tangkal nu luhur teu rsepeun ulin dina tangkal nu pendek, karesepna sabangsaning sireum.[3] Kiwari manuk ieu geus méh tumpur, alatan tangkal-tangkal tempat hirupna geus loba nu ditaluaran pikeun rupa-rupa kabutuhan jeung karuksakan lingkungan séjéna.[3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. BirdLife International (2012). "Meiglyptes tristis". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. International Union for Conservation of Nature. Diakses tanggal 26 November 2013. 
  2. B. Kurniawan, Bayu Pratama, Eric (2002). Terrestrial Ecoregions of the Indo-Pacific: A Conservation Assessment. Washington: Island Press. ISBN 9781559639231. 
  3. a b c d Meijaard,Douglas Sheil,Robert Nasi,David Augeri,Barry Rosenbaum,Djoko Iskandar,Titiek Setyawati,Martjan Lammertink,Ike Rachmatika,Anna Wong,Tonny Soehartono,Scott Stanley,Tiene Gunawan,Timothy O’Brien, Erik (2006). Hutan pasca pemanenan: melindungi satwa liar dalam kegiatan hutan produksi di Kalimantan. Sindang Barang: CIFOR. ISBN 9789792446579. 
  4. a b Kordinasi Survey dan Pemetaan Nasional, Badan (2001). Atlas flora dan fauna Indonesia. Jakarta: Grasindo. ISBN 9789796953738. 
  5. Wulffraat, Prilmax Tatengkeng, Andris Salo, Stephan (2009). Terrestrial Ecoregions of the Indo-Pacific: A Conservation Assessment. Universitas Michigan: Ministry of Forestry of the Government of Indonesia and the World Wide Fund for Nature Indonesia. ISBN 9789799991928. 
  6. Asep Ayat, Asep (2011). Burung-burung agroforest di Sumatera: panduan lapangan. Sindang Barang: World Agroforestry Centre. ISBN 9789793198606. 
Nulis.jpg