Candi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Candi prambanan anu aya di Yogyakarta

Candi mangrupa ngaran tempat ibadah umat Hindu jeung Buda (temple dina basa Inggris mibanda harti nu patali jeung wangunan kaagamaan sacara umum).

Agama[édit | édit sumber]

Candi mangrupa wangunan nu dijieun pikeun tujuan kaagamaan; di urang ilaharna nujul ka wangunan ibadah agama Hindu & Budha wungkul.

Arsitéktur[édit | édit sumber]

Dina rupa-rupa mangsa sajarah, aya gaya arsitéktur/wangunan nu dijaga husus pikeun struktur kaagamaan. Sangkan leuwih lengkep, mangga baca ogé wangunan kaagamaan:

Candi Hindu jeung Budha di Kamboja jeung Muangtai katelah wat.

Daptar candi[édit | édit sumber]

Di Indonésia:

Karajaan-karajaan Sunda[édit | édit sumber]

Karajaan-karajaan Jawa[édit | édit sumber]

Sumatra[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]