Candi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Candi mangrupa ngaran tempat ibadah umat Hindu jeung Buda (temple dina basa Inggris mibanda harti nu patali jeung wangunan kaagamaan sacara umum).[1]


Agama[édit | édit sumber]

Candi mangrupa wangunan nu dijieun pikeun tujuan kaagamaan; di urang ilaharna nujul ka wangunan ibadah agama Hindu & Budha wungkul.

Arsitéktur[édit | édit sumber]

Dina rupa-rupa mangsa sajarah, aya gaya arsitéktur/wangunan nu dijaga husus pikeun struktur kaagamaan. Sangkan leuwih lengkep, mangga baca ogé wangunan kaagamaan:

Candi Hindu jeung Budha di Kamboja jeung Muangtai katelah wat.

Daptar candi[édit | édit sumber]

Di Indonésia:

Karajaan-karajaan Sunda[édit | édit sumber]

Karajaan-karajaan Jawa[édit | édit sumber]

Sumatra[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. A. van Bemmel, Helena; Taylor & Francis (1994). Dvarapalas in Indonesia: Temple Guardians and Acculturation. Trotterdam: CRC Press. p. 62. ISBN 9789054101550.