Cau ambon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
cau ambon asak

Cau ambon nyaéta hiji ngaran pikeun jenis cau anu loba di tatar Sunda.[1]Ieu cau téh rasana pulen tur amis lamun geus asak.[1] Cau ambon loba dipelak ku patani lantaran niléy ékonomisna anu boga pangaji luhur.[1] Pikeun babandingan, lamun harga cau ambon lima rébu rupia sakilo, harga cau raja jeung cau nangka ngan opat rebu rupia sakilo.[2] Daérah anu loba pisan ngahasilkeun cau ambon di antarana nyaéta Garut jeung Sumedang.[2]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

Nulis.jpg


  1. a b c Supriadi, Ahmad (2009). PISANG Budi Daya, Pengolahan, dan Prospek Pasar. Jakarta: Naga Swadaya. 
  2. a b Cahyono, Bambang (2009). Bambang Cahyono Pisang. Jakarta: Kanisius.