Chris Evans

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Chris Evans
Chris Evans

Christopher Robert Evans leuwih dipikawanoh Chris Evans (gumelar di Massachusetts, Amérika Sarikat, 13 Juni 1981; umur 36 taun) nyaéta saurang aktor anu dipikawanoh liwat peranna minangka pahlawan nu miboga kakuatan seuneu,John Storm atawa Human Torch, dina pilem Fantastic Four jeung Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer[1]. Saméméh kasohor, Chris ngamimitian karirna dina peran-peran leutik di sababaraha sérial tipi kayaning Boston Public, The Fugitive jeung Opposite Sex[1]. Karir Chris ieu mimiti ronjatna mah sanggeus meunang perang minangka Jake Wyler (atlét sépak bola kasohor) dina pilem parodi Not Another Teen Movie taun 2001[1]. Teu lila ti dinya, Chris loba meunang tawaran pikeun maén di pilem watek rumaja sarta pilem aksi, kayaning The Perfect Score, Cellular, jeung Push[1]. Indungna Chris nyaéta saurang diréktur seni sedengkeun bapana saurang dokter huntu[2]. Chris nyaéta alo ti Mike Capuano, dulur ti indungna anu saurang Katolik[2]. Chris diajar di Sakola Tingkat Luhur Régional Lincoln-Sudbury[2]. Di sakola Chris aktif di sababarhaa drama sarta katingal bakatna tur dirojong unggal taunna[2].

Filmografi[édit | édit sumber]

Taun[3] Judul Pilem[3] Peran[3]
2015 Playing It Cool Narator
2015 Avengers: Age of Ultron (2015) Steve Rogers/Captain America
2014 Snowpiercer Curtis
2014 Marvel's Captain America: The Winter Soldier Captain America/Steve Rogers
2013 The Iceman (2013) Mr. Freezy
2012 Marvel's The Avengers Steve Rogers/Captain America
2011 What's Your Number? Colin Shéa
2011 Puncture Mike Weiss
2011 Captain America: The First Avenger Captain America/Steve Rogers
2010 Scott Pilgrim vs. the World Lucas Lee
2010 The Losers Jensen
2009 The Loss of a Teardrop Diamond Jimmy Dobyne
2009 Battle for Terra Stewart Stanton
2009 Push Nick
2008 Street Kings Det. Paul Diskant
2007 Fierce People Bryce Langley
2007 The Nanny Diaries
2007 Sunshine (2007) Mace
2007 Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Johnny Storm
2007 TMNT (2007) Casey Jones
2006 London Syd
2005 Fantastic Four (2005) Johnny Storm/The Human Torch
2004 Cellular Ryan
2004 The Perfect Score Kyle
2001 Not Another Teen Movie Jake Wyler

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Biografi Chris Evans Diaksés 10 Juli 2015.
  2. a b c d Chris Evans Diaksés 10 Juli 2015.
  3. a b c Chris Evans Filmography. Diaksés 10 Juli 2015.
Soekarno.jpg