Citakan:Artikel petingan/Agustus 2011

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Huséin Jayadiningrat (diuk pangkéncana)

Pangéran Ario Huséin Jayadiningrat (éjahan heubeul Hoessein Djajadiningrat), lahir di Kramatwatu, 8 Désémber 1886 - Jakarta, 12 Nopémber 1960). Ramana, R. Bagus Jayawinata (R. Bagoes Djajawinata) wadana anu tuluy jadi bupati Sérang anu boga pikiran maju, sedeng ibuna Ratu Saléhah urang Cipeté, Sérang.

Lanceuk Huséin, Pangéran Ahmad Jayadiningrat terus jeneng jadi bupati di Sérang jeung Hasan jadi tokoh Sarékat Islam anu gedé pangaruhna di Jawa Barat dina awal-awal pergerakan nasional nepi ka pupusna dina taun 1920. Ahmad jeung Huséin jadi murid Snouck Hurgronje, tapi ngan Huséin anu méréskeun atikan nepi ka meunang gelar Doktor.

Huséin téh salasahiji panaratas widang kaélmuan di Indonésia. Anjeunna dipikawanoh minangka jajaka anu motékar, boh kana élmu agama, boh élmu modérn. Anjeunna guguru ogé ka Hurgronje anu satuluyna mindeng ngadiskusikeun karangan anu ditulis ku Huséin ku anjeun. Ningali poténsi katut bakatna, Snouck nyakolakeun Huséin ka Léiden. Taun 1905 Huséin resmi jadi mahasiswa Universitas Léiden nepi ka nulis disertasina nu dijudulan Critische Beschouwing van de Sadjarah Banten tur meunang pangajén cum laude ti promotorna, Hurgronje. Lengkepna >>>

Saméméhna: Karajaan Sunda · Papatong · Glukosa · lianna...