Docang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Docang has Cirebon cocog keur mumuluk.

Docang dina basa Cirebon wancahan tina bodo (baceman oncom dagé) jeung kacang héjo nu dijadikeun kacambah/togé[1] Docang kaasup salah sahiji kulinér Nasional has Cirebon anu mangrupa campuran lontong, daun sampeu, togé, jeung kurupuk nu dibanjur ku angeun oncom dagé/ancom gembos anu dijieun tina hampas tahulelebu suuk (sésa meureut dijadikeun minyak) anu kawentar gempa (ditutuan), jeung parud dawegan.[2] Ieu kadaharan miboga ciri gurih jeung ni'mat lamun dihidangkeun haneut kénéh.[1] Hargana ogé kahontal ku sakabéh tingkatan sosial masarakat. [1] Ku kamekaran jaman bisa waé docang téh jadi kadaharan nu asup ka réstoran atawa hotél gumantung kana kréasi anu rék dijieun tina kadaharan tradisional anu geus aya ti générasi ka générasi.[2]

Dongéng[édit | édit sumber]

Kacaritakeun jaman baheula para Wali keur nyumebarkeun agama Islam di tatar Jawa Kulon utamana daérah Cirebon. [3] Pangéran Rengganis nu harita keur ngawasa teu panujueun ku ayana pergerakan kaislaman, malah geus ngararancang rék ngabaruang para Wali ku cara susuguh nu pibahayaeun kana nyawana. [3] Para Wali nu keur ngariung di Masjid Sang Cipta Rasa disuguhan kadaharan anu ayeuna disebut docang. [3] Lain tiwas dibaruang, para Wali kalah resepeun malah ka karajaan nitah deui sangkan disayagakeun deui kadaharan anu kawas kitu. [3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Resep Docang Khas Cirebon - PrianganTimur.COM" (dalam bahasa id-ID). PrianganTimur.COM. 2017-07-08. https://www.priangantimur.com/resep-docang-khas-cirebon/. Diakses pada 2017-11-01 
  2. a b "Resep Membuat Docang Khas Cirebon" (dalam bahasa en-US). Resep Sehari Hari. 2016-04-01. http://www.resepseharihari.com/resep-membuat-docang-khas-cirebon.html. Diakses pada 2017-11-01 
  3. a b c d Kaya, Indonesia. "Docang, Makanan Para Wali yang Menyehatkan | IndonesiaKaya.com - Eksplorasi Budaya di Zamrud Khatulistiwa". IndonesiaKaya. Diakses tanggal 2017-11-01.