Dwayne Johnson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Dwayne Douglas Johnson leuwih dipikawanoh Dwayne Johnson (gumelar di Kalifornia, Amérika Sarikat, 2 Méi 1972; umur 47 taun) nyaéta saurang aktor Amérika anu ngabéntangan sawatara pilem kasohor kayaning Furious 7, G.I. Joe: Retaliation, jeung réa deui.[1] Dwayne mimiti ténar tina acara gulat World Wresting Entertainment Superstar.[1] Dwayne dipikawanoh minangka The Rock dina aréna gulat.[2] The Rock ngamimitian gulatna dina taun 1996 tuluy eureun taun 2001.[2] taun 2011 Dwayne bijil deui dina program WWE Monday Night RAW jeung WrestleMania XXVII.[2] Dwayne anak ti papasangan Rocky Johnson jeung Ata Johnson.[1] Bapana, Rocky Johnson mangrupa saurang pagulat profésional anu tuluy éta bakat gulatna turun ka manéhna.[1] Tanggal 3 Méi 1997 Dwayne nikah jeung Dany Garcia anu satuluyna dipaparin anak nu dingaranan Simone Alexandra Johnson anu babar dina tanggal 14 Agustus 2001.[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

Taun[3] Judul[3] Peran[3]
2015 San Andréas Ray
2015 Furious 7 Luke Hobbs
2014 Hercules (2014) Hercules
2013 Fast & Furious 6 Hobbs
2013 Pain & Gain Paul Doyle
2013 G.I. Joe: Retaliation Roadblock
2013 Snitch John Matthews
2013 Empire State James Ransone
2012 Journey 2: The Mysterious Island Hank
2011 Fast Five Hobbs
2010 Faster Driver
2010 The Other Guys Det. Christopher Danson
2010 Tooth Fairy Derek Thompson
2009 Planet 51 Chuck Baker
2009 Race to Witch Mountain Jack Bruno
2008 Get Smart Agent 23
2007 Southland Tales Boxer Santaros

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Wow Keren. 2015. Profil Dwayne Johnson Diaksés 04 Juli 2015
  2. a b c Uniq Post. 2015. Dwayne Johnson Diaksés 04 Juli 2015
  3. a b c Fandango. 2015. Dwayne Jhonson Filmography Diaksés 4 Juli 2015
Soekarno.jpg