Gagauzia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Găgăuzia

Bandéra Gagauzia
Bandéra Gagauzia

Basa resmi Basa Moldova, basa Gagauz, basa Rusia
Ibu kota
 – Populasi
Komrat
 75.000 jiwa
Populasi
 – Étnis Gagauz
 169.000 jiwa
 82,5%

Gagauzia, atawa Gagauz-Yeri, mangrupakeun hiji daérah otonom di Moldova nu aya di sapanjang wates Moldova jeung Ukraina. Mayoritas padumuk Gagauzia mangrupakeun étnis Gagauz - mirip jeung urang Turki - nu di sagi étnis jeung budaya nu béda jeung padumuk Moldova nu lian. Ibu kota sakaligus kota nu panggedéna Gagauzia nya éta Komrat.


Countries.png