Gilles de Rais

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gilles de Rais

Gilles de Rais mangrupikeun bangsawan Prancis dina abad ka-15[1], tentara jeung mangrupa réncang Joan of Arc salila Perang Saratus Taun ngalawan Inggris. karir militér Rais mawa Rais meunang loba pujian, tapi reputasi dibédakeun jeung gaya hirup méwah nyumputkeun sisi poék pikasieuneun nu mangrupa tuduhan Satanisme, pemerkosaan jeung pembunuhan. Ti taun 1430-an, Rais dilaporkeun nyiksa jeung maéhan barudak sacara brutal, loba ti maranéhna budak lalaki patani nu datang ka istanana keur garawé jadi tukang ngabersihan buruan. saenggeus penganiayaan seksual, Rais bakal maéhan maranéhna ku cara motongkeun genggerong atawa motongkeun beuheungna. nu séjén dipotong beuheung jeung dimutilasi, jeung rais nepika dikenal keur ngambeu sirah buntung sababaraha korbana.

Gilles de Rais bisa disebut psikopat. jalma nu saolah mibanda 2 karakter beda. keur saha ogé anu maca biografi atawa artikel ngeunaan Gilles de Rais, tangtubakal sarua pendapatna. Boh umpatan naon nu pantes dibikeun keur manéhna gara-gara kalakuan super telengesna éta. Korban nu metot haténa bakal dipenggal sirahna jeung diteundeun sarta dikoleksi jadi tanda manéhna ngahurmat sosok korban.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (en)Gilles de Rais (diakses 31 Mei 2015)