Gunung Argapura

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{Ngaran}}}
300px
Luhur {{{Elevation}}}
Perenah Jawa Timur, Indonesia
LegaIyang-Argopuro
Koordinat7°58′S 113°34′E / 7.97°S 113.57°E / -7.97; 113.57
TipeKompleks gunungapi (Istirahat)
ListingRibu
Komplek tetempoan-Argapura.

Gunung Argapura (mindeng diéja Gunung Argopuro) nyaéta kompléks vulkanik lokasina di Jawa Timur , Indonésia . Gunung Argapura gaduh saluhur hiji luhurna 3.088 méter . Gunung Argapura urut gunung nu kiwari teu aktif deui.

Wewengkon gunung ieu téh Kaséhatan Pagunungan Yang , jadi komplek ilahar disebut Yang-Argapura. Yang-Argapura kompléks nyaéta hiji vulkanik kompléks buta nu mendominasi béntang antara Gunung ngagaur sarta Gunung Lamongan di Jawa Timur , Indonésia . Dina kompléks ieu aya hiji lebak jero untaian 1.000   m. Climbing Gunung Argapura geus cukup nyadiakeun tantangan, artikel sanajan ukur boga jangkungna ngeunaan 3.088 mdpl, tapi jalur nyaéta pisan rada panjang. Teu héran lamun nu disebut lagu pendakian pulo pangpanjangna di Jawa, ngeunaan 63 Km.

Argapura gunung téh punclut pangluhurna di Iyang Pagunungan jeung aya dina posisi antara Gunung Seméru jeung Gunung ngagaur . Aya sababaraha puncak nu dipiboga ku gunung ieu. Puncak kawentar disebut Puncak Rengganis / Welirang (topografichen Dienst 1928). Sedengkeun punclut pangluhurna perenahna di jarak ± 200 m di Rengganis puncak kidul. Puncak pangluhurna anu ngaranna Argopuro sarta ditandaan ku luhurna tugu (triangulation).

Argopuro wilayah gunung boga leuweung Dipterokarp Hill , Leuweung Dipterokarp Up , leuweung Montane sarta Leuweung Ericaceous atawa leuweung gunung .

gunung ieu ayana di wewengkon Probolinggo , Lumajang , Jember , Bondowoso , sarta Situbondo , sareng puncak di wewengkon Rengganis Jember. Di wewengkon Puncak Rengganis konon nurutkeun carita ngeunaan hirup Dewi Rengganis, adina tina Nyi Roro Kidul .

rujukan[édit | édit sumber]


Tempo ogé[édit | édit sumber]