HSPA+

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Standar
telepon mobil jeung data
Kulawarga GSM / UMTS
2G
3G
Pre-4G
Kulawarga cdmaOne / CDMA2000
2G
3G
Pre-4G
Tehnologi sejen
0G
1G
2G
Pre-4G
Pita frékuénsi

Evolved HSPA (anu dipikawanoh ogé ku sebutan: HSPA Evolution, HSPA+, I-HSPA atawa Internet HSPA) mangrupa standar pitalega tanpa kabel W-CDMA anu ditetepkeun ku 3GPP kaluaran ka-7 (reléase 7) jeung kaluaran ka-8 (reléase 8). Evolved HSPA nawarkeun laju data nepi ka 42 Mbit/s dina mangsa downlink jeung 11 Mbit/s dina mangsa uplink (per 5 MHz gelombang pamawa) kalayan téknologi nu réa input, réa output (MIMO) sarta modulasi tingkatan nu leuwih luhur.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Internet High-Speed Packet Access (I-HSPA), Nokia Siemens Networks
  2. Ericsson world-first in delivering innovative 3G technology to Telstra - Press Release
  3. World’s first 21 Mbit/s eHSPA/HSPA+ data “call” made in Australia
  4. Moving Beyond Borders

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]