Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Harry Potter
and the Prisoner of Azkaban
Sutradara Alfonso Cuarón
Produser Chris Columbus
David Heyman
Mark Radcliffe
Panulis Novel:
J. K. Rowling
Naskah:
Steven Kloves
Béntang Daniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Michael Gambon
Gary Oldman
David Thewlis
Timothy Spall
Emma Thompson
Musik John Williams
Sinématografi Michael Seresin
Éditor Steven Weisberg
Distributor Warner Bros.
Tanggal medal Britania Raya Britania Raya
31 Méi 2004
Amérika Sarikat Amerika Serikat
4 Juni 2004
Australia Australia
10 Juni 2004
Durasi 142 minit
Nagara Bandéra Britania Raya United Kingdom
Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Basa Inggris[1]
Anggaran GB£66 juta
Panghasilan kotor GB£403,45[2] juta
Pilem saméméhna Chamber of Secrets
Pilem sanggeusna Goblet of Fire
Profil di All Movie Guide
Profil di IMDb

Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban nyaéta petualangan dina taun katilu Harry Potter di. Sakola Gaib jeung Hogwarts. Sagala aktor tina dua film saméméhna sateuacana maén dina pilem ieu, kecuali kanggo peran Dumbledore parantos dipasihkeun ka Michael Gambon pikeun ngagentos Richard Harris anu tiwas. Diarahkeun ku Alfonso Cuarón, pilem ieu dianggap langkung gelap ti dua film Harry Potter sateuacana.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)". British Film Institute. Diarsipkan dari versi asli tanggal 22 April 2020. Diakses tanggal 2 June 2020. 
  2. "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)". Box Office Mojo. Diarsipkan dari versi asli tanggal 4 June 2020. Diakses tanggal 3 June 2020. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]