Ikkeu Nurjanah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hartini Erpi Nurjanah leuwih dipikawanohna mah Ikkeu Nurjanah (gumelar di Jakarta, 18 Méi 1974; umur 45 taun) nyaéta saurang panyanyi dangdut anu mimiti ténah liwat lagu Terlena.[1] Ikkeu téh anak ti bapana Abdul Pihar Tanjung jeung ibuna Junaerti.[1] Ikkeu ditikah ku Aldi Bragi dina tanggal 16 Oktober 1998, ngan hanjakal kudu pipirakan dina tanggal 3 April 2007.[1] Dina pernikahanana éta, dipaparin saurang anak nu dingaranan Siti Adira Kinaya.[1] Ikkeu teu pernah boga cita-cita jadi panyanyi dangdut, tapina nyanyi téh geus jadi hobina ti bubudak kénéh.[2] Pangabisana dina nyanyi téh teureuh ti akina anu saurang musisi Malayu Deli, sarta ti bapana ogé anu mémang resep nyanyikeun lagu-lagu Malayu Deli.[2] Ikke digedékeun di lingkungan kulawarga saderhana di daérah Pademangan, Jakarta Utara, hiji padumukan reuteum.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Profil Ikke Nurjanah. Diaksés 12 Juli 2015.
  2. a b c Biografi Ikke Nurjanah. Diaksés 12 Juli 2015.
Soekarno.jpg