J-Hope

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
J-Hope
J-Hope, 2019
Ngaran asli정호석
GumelarJung Ho-seok
18 Pébruari 1994 (1994-02-18) (yuswa 26)
Gwangju, Korea Kidul[1]
Ngaran landianJ-Hope
Pagawéan
Karir musik
Aliran
Taun aktip2013–ayeuna
LébelBig Hit Entertainment
Maén diBTS
Nama Korea
Hangul정호석
Hanja
Alih Aksara anu DisampurnakeunJeong Ho-seok
McCune-ReischauerChǒng Ho-sǒk
Stage name
Hangul제이홉
Alih Aksara anu DisampurnakeunJeihop
McCune-ReischauerCheihop
Tanda tangan

Jung Ho-seok (Hangul: 정호석; gumelar 18 Pébruari 1994; umur 26 taun), langkung dikenal ku nami "J-Hope", mangrupikeun rapper, penari, panyanyi, panulis lagu sareng produser rékaman ti Koréa Kidul. Dina taun 2013, J-Hope debut salaku anggota boy band ti Koréa Kidul BTS, dikelola dina kaayaan Big Hit Entertainment. Minangka salah sahiji komposer utama pikeun grup éta, anjeunna ngagaduhan 77 lagu anu akreditasi pikeun namina ku Asosiasi Hak Cipta Musik Korea.

J-Hope ngabebaskeun mixtape kahijina, "Hope World", di sakuliah dunya tanggal 1 Maret 2018. Albeum ditampi kalayan resepsi anu positif, sareng debutna di 63 ngajantenkeun artis solo K-pop pangluhurna dina Billboard 200.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg