Jinten bodas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jintan putih
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Apiales
Family: Apiaceae
Genus: Cuminum
Species: C. cyminum
Ngaran binomial
Cuminum cyminum
L.

Jinten bodas (Cuminum cyminum) nya éta ngaran tutuwuhan anu sikina loba digunakeun pikeun sambara atawa pangjangkep sabangsaning ramuan jajamu. [1] Warna sikina bodas tur seungit. [1] Jinten bodas alus tumuwuhna di wewengkon anu hawana tiis, misalna di India belah kaler deukeut suku gunung Himalaya. [1] Di Indonesia sanajan bisa tumuwuh, tapi hasilna teu nyugemakeun. [1] Jinten bodas miboga watang kai, daunna nyusun, muter, tur patumpuk-tumpuk, wangunna lain wangun lambaran tapi leuwih siga benang-benang parondok. [1] Warna anu dominan dina tangkal jinten bodas nya eta warna héjo, sedengkeun kembangna laleutik warna koneng kolot. [1]

Kandungan[édit | sunting sumber]

Siki jinten bodas ngandung unsur minyak kurang ti 8%, eta minyak téh kaluar kucara di suling. [1]

Mangpaat[édit | sunting sumber]

Jinten bodas miboga mangpaat pikeun ubar kasakit jantung, haid teu lancar, hese saré, sarta pikeun dijadikeun jajamu. [1] Panalungtikan anu dilaksanakeun ku Cancer Chemoprevention Research Center (CCRC) Fakultas Farmasi, UGM, ngabuktikeun yén siki jinten bodas bisa dimangpaatkeun jadi ubar pikeun nyingkahan sél kanker. [2] Saupama dipaké kalayan bener tur saluyu jeung dosis anu diusulkeun, jinten bodas téh bisa ngurangan résiko keuna ku kanker. [2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h Jintan Putih (id) (Diakses ping 17 Oktober 2011)
  2. a b Jintan putih obat kankerl (id) (Diakses ping 17 Oktober 2011)