Jinten bodas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jintan putih
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Apiales
Kulawarga: Apiaceae
Génus: Cuminum
Spésiés: C. cyminum
Ngaran binomial
Cuminum cyminum
L.

Jinten bodas (Cuminum cyminum) nyaéta ngaran tutuwuhan anu sikina loba digunakeun pikeun sambara atawa pangjangkep sabangsaning ramuan jajamu.[1] Warna sikina bodas tur seungit.[1] Jinten bodas alus tumuwuhna di wewengkon anu hawana tiis, misalna di India belah kaler deukeut suku gunung Himalaya.[1] Di Indonesia sanajan bisa tumuwuh, tapi hasilna teu nyugemakeun.[1] Jinten bodas miboga watang kai, daunna nyusun, muter, tur patumpuk-tumpuk, wangunna lain wangun lambaran tapi leuwih siga benang-benang parondok.[1] Warna anu dominan dina tangkal jinten bodas nyaéta warna héjo, sedengkeun kembangna laleutik warna koneng kolot.[1]

Kandungan[édit | édit sumber]

Siki jinten bodas ngandung unsur minyak kurang ti 8%, éta minyak téh kaluar ku cara di suling.[1]

Mangpaat[édit | édit sumber]

Jinten bodas miboga mangpaat pikeun ubar kasakit jantung, haid teu lancar, hese saré, sarta pikeun dijadikeun jajamu.[1] Panalungtikan anu dilaksanakeun ku Cancer Chemoprevention Research Center (CCRC) Fakultas Farmasi, UGM, ngabuktikeun yén siki jinten bodas bisa dimangpaatkeun jadi ubar pikeun nyingkahan sél kanker.[2] Saupama dipaké kalayan bener tur saluyu jeung dosis anu diusulkeun, jinten bodas téh bisa ngurangan résiko keuna ku kanker.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Jintan Putih (id) (Diakses ping 17 Oktober 2011)
  2. a b Jintan putih obat kankerl (id) (Diakses ping 17 Oktober 2011)