Kim Go-eun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kim Go-eun
Gumelar2 Juli 1991 (1991-07-02) (yuswa 28)
Seoul, Koréa Kidul
AtikanUniversitas Seni Nasional Koréa - Téater
PagawéanAktris
Taun aktip2012-kiwari
AgénJangin Entertainment[1]
Kim Go-eun
Hangul김고은
Alih Aksara anu DisampurnakeunGim Go-eun
McCune-ReischauerKim Goŭn

Kim Go-eun (gumelar di Koréa Kidul, 2 Juli 1991; umur 28 taun) nyaéta saurang aktris Koréa Kidul.[2] Midang munggaran di dunya hiburan nyaéta nalika dina pilem A Muse taun 2012, ti dinya Go-eun némbongkeun performa anu alami.[2] Pidangan Kim satuluyna dina pilem Monster tuan 2014 jeung pilem Coin Locker Girl 2015, sarta drama spésial ngeunaan seni béla diri nu judulna Memories of the Sword taun 2015.[3] Taun 1994, nalika umurna opat taun kénéh, kulawarga Kim Go-eun pindah ka Tiongkok sarta hirup di dinya salila 10 taun.[4] Sanggeus loba nongton Chen Kaige's Together, ceurik baé unggal waktu nongtonna, Kim boga kahayang pikeun jadi saurang panyipta pilem.[4] Kim geus nyokot kasempetan téater.[5] Kim asup ka Sakola Drama di Universitas Seni Negeri Koréa.[5]

Filmografi[édit | édit sumber]

Pilem[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran
2012 A Muse Han Eun-gyo
Yeonga (short film)[6][7] Yéong-a
2013 Neverdie Butterfly Moon Soo-yéon
2014 Monster Bok-soon
2015 Coin Locker Girl Il-young
Memories of the Sword Hong-ee/Séol-hee
Angry Lawyer Jin Sun-mi
Grandmother Gye-choon Hye-ji

Television series[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran Statsion
2016 Cheese in the Trap Hong Séol tvN

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. 김고은 [Kim Go-eun]. Jangin Entertainment (dalam Korean). Naver. 2012-05-15. Diakses tanggal 2015-08-30. 
  2. a b Lee, Claire (2012-5-2). "Jung Ji-woo talks on his new film, new muse". The Korea Herald. Diakses tanggal 2015-08-30. 
  3. "PROFIL SELEBRITI Kim Go Eun". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 2015-08-30. 
  4. a b "Unknown Starlet Gets Big Break as Korean Lolita". The Chosun Ilbo. 2012-04-21. Diakses tanggal 2015-08-30. 
  5. a b "Stars from Korea National University of Arts". Hancinema. 2012-05-17. Diakses tanggal 2012-08-30. 
  6. "영아 Yeonga". IndieForum. 14 May 2012. Diakses tanggal 2012-11-18. 
  7. "영아 Yeonga". Daegu Independent Short Film Festival. Diakses tanggal 2015-08-30. 
Soekarno.jpg