Kiripik bayem

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kiripik bayem

Kiripik bayem téh kiripik anu dijieun tina daun bayem sarta digoréng maké tipung anu geus disamaraan.[1] Biasana mah rasana asin jeung seungit bawang nu gurih.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Léléngkahan nyieun[édit | édit sumber]

  1. Kumbah nepi ka beresih bayem nu geus disiapkeun. Ieu gunana pikeun miceun zat kimia nu bahaya dina bayem.[1]
  2. Jieun adonan tipungna ku cara ngagalokeun tipung béas, aci hui jeung samara nu geus dilemeskeun jiga muncang, bawang bodas, bawang beureum, uyah jeung konéng.[1]
  3. Caian saeutik-saeutikedikit nepi ka cukup éncér, tapi ulah éncér teuing.[1]
  4. Golotrokkeun minyak goréng dina katél, saméméh bayem digoréng, anclomkeun heula kana adonan tuluy goréng wéh nepi ka garing jeung asak.[1]
  5. Engkeun sarta suguhkeun, bisa ogé ditambahan panglengkep lianna jiga saos sambel ajang panyocolna sangkan leuwih ngeunah.[1]

 Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Vendorpedia. Pembuatan Keripik Bayam. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.
  2. a b c d e f g h i j Kuliner123. Cara Membuat Keripik Bayam Renyah dan Gurih. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.