Kiripik bayem

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kiripik bayem

Kiripik bayem téh kiripik anu dijieun tina daun bayem sarta digoréng maké tipung anu geus disamaraan.[1] Biasana mah rasana asin jeung seungit bawang nu gurih.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Léléngkahan nyieun[édit | édit sumber]

  1. Kumbah nepi ka beresih bayem nu geus disiapkeun. Ieu gunana pikeun miceun zat kimia nu bahaya dina bayem.[1]
  2. Jieun adonan tipungna ku cara ngagalokeun tipung béas, aci hui jeung samara nu geus dilemeskeun jiga muncang, bawang bodas, bawang beureum, uyah jeung konéng.[1]
  3. Caian saeutik-saeutik nepi ka cukup éncér, tapi ulah éncér teuing.[1]
  4. Golotrokkeun minyak goréng dina katél, saméméh bayem digoréng, anclomkeun heula kana adonan tuluy goréng wéh nepi ka garing jeung asak.[1]
  5. Engkeun sarta suguhkeun, bisa ogé ditambahan panglengkep lianna jiga saos sambel ajang panyocolna sangkan leuwih ngeunah.[1]

 Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Vendorpedia. Pembuatan Keripik Bayam. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.
  2. a b c d e f g h i j Kuliner123. Cara Membuat Keripik Bayam Renyah dan Gurih. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.