Lompat ke isi

Kuyang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Kuyang nyaéta mangrupa siluman nu ngawujud sirah manusa ku eusi awakna anu napel euweuh kulitan jeung awakna bisa ngalayang pikeun néangan getih orok.Ieu mahluk kasohor di masarakat Kalimantan,Kuyang sabenerna nyaéta manusa (awéwé) anu nganut ajaran ilmu hitam pikeun ngahontal kahirupan anu salawasna (abadi).Dina tengah poé, saurang kuyang bakal milampah hirup sapopoé jiga jalma biasa, ngan biasana manéhna sok maké jubah.Wanci peuting kuyang bakal ngapung pikeun néangan getih orok atawa getih urut ngalahirkeun pikeun disedot getihna salaku sarana nambahan kakuatan élmuna.Jalma nu ningali kuyang ngapung titingalianana biasana jiga ningali mahluk gedé.Padahal mah segedé jelema biasa.

Cara Ngalawan[édit | édit sumber]

Pikeun ngalawanna kuyang kudu ngagunakeun sapu injuk atawa nakolan parabot dapur anu nimbulkeun sora nu ramé saperti panci atawa katél ngarah éta kuyang sieuneun diudag ku jelema.



Referensi[édit | édit sumber]

Wikanjati, A. (2010). Kumpulan Kisah Nyata Hantu di 13 Kota. Penerbit Narasi.