Masjid Kasunyatan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Masjid Kasunyataan, Banten awal abad 20, dipotret ku Georg Friedrich Johannes Bley

Masjid heubeul nu diadegkeun ku Maulana Yusuf, Sultan Banten (1570)-(1580). Perenahna di désa Kasunyatan, kacamatan Kasemén, kabupatén Sérang.[1] Sakuriling kompléksna diwatesanan ku témbok, legana leuwih kurang 2500 m².[1]

Wangunan[édit | édit sumber]

Aya lima panto dina ieu masjid téh. Rohangan nu aya dijerona ngawengku: rohang utama, serambi, mihrab, mimbar, jeung munara.[1] Rohang utama perenahna aya di tengah; serambi perenahna di opat rohangan nyaéta di béh kalér jeung wétan rohang utama, nu duana deui ayana di béh kiduleun rohang utama; Mihrab ayana di kuloneun rohang utama; mimbar ayana di kuloneun rohang utama, ngan rada béh tengah; munara ayana di dingding kulon-kalér.[1] Sultan Maulana Yusuf dikurebkeun teu jauh ti masjid Kasunyataan.[1]

Alamat[édit | édit sumber]

Jl. Raya Pelabuhan Karangantu Désa Kasunyatan, kacamatan Kasemén, Kabupatén Serang.[2]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Ajip Rosidi, dkk.. 2000, Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk Budaya Betawi dan Cirebon. Jakarta: Pustaka Jaya.
  2. Masjid Kasunyatan" dina resmi Dinas Budaya dan Pariwisata Provinsi Banten disalin tanggal 20 Agustus 2011.


Allah-green.svg