Mohamad Sanusi Hardjadinata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohamad Sanusi Hardjadinata
gumelar Mohamad Sanusi Hardjadinata di Garut, 24 Juni 1914 – tilar dunya di Garut, 12 Désémber 1995 dina umur 81 taun
Rektor UNPAD
Masa jabatan
1964 – 1966
Menteri Dalam Negeri Republik Indonesia
Masa jabatan
1957 – 1959
Gubernur Jawa Barat
Masa jabatan
1951 – 1957
Residen Priangan
Masa jabatan
1951 – 1950
Katerangan lian
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Ageman Islam

Mohamad Sanusi Hardjadinata nyaéta saurang inohong Sunda.[1] Saurang pulitik Indonesia gumelar di Garut, Jawa Barat, 24 Juni 1914 – tilar dunya 12 Désémber 1995 dina umur 81 taun .[2]

Pedaran[édit | édit sumber]

Sanusi Hardjadinata kungsi ngalungguhuhan sababaraha jabatan pulitik penting, saperti mupuhuan PNI cabang Garut, ogé nyepeng kalungguhan menteri industri dan pembangunan dina kabinet Indonesia.[3] Dina tanggal 28 Juni 1951 anjeunna meunang pancén anyar ti présidén Republik Indonesia mangsa harita (soékarno) pikeun ngalungguhan jabatan anyar : Gubernur provinsi Jawa Barat anu di tanda tangan ku mentri dalam negeri Iskaq Tjokrohadisurjo.[1] Kalungguhan séjén kungsi kapeto ngalungguhan jabatan rektor UNPAD dina periode taun 1964 nepi ka 1966.[4]

Kalungguhan penting[édit | édit sumber]

  1. Wakil Residén Priangan (1947-1948)
  2. Residén Madiun (1948-1949)
  3. Residén Priangan (1950- 1951)
  4. Gubernur Jawa Barat (Juli 1951-1957)
  5. Méndagri periode (1957-1959)
  6. Réktor Unpad hingga (1964 -1966)
  7. Menteri Pendidikan dan Kebudayaan mangsa Kabinét Ampéra II.[5]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b "KEPUTUSAN PRESIDEN REPUBLIK INDONESIA No.112" (PDF). bphn. 2007-3-28. Diakses tanggal 2017-6-16. 
  2. Evan; PDAT (Citakan:ISO date/en). "Sanusi Hardjadinata, Tuan Rumah Hajatan KAA 1955". Tempo. https://m.tempo.co/read/news/2015/04/14/118657543/sanusi-hardjadinata-tuan-rumah-hajatan-kaa-1955. Diakses pada 16 Desember 2016 
  3. T. Wardaya, SJ, Baskara (2007). Membongkar Supersemar: Dari CIA Hingga Kudeta Merangkak Melawan Bung Karno. Jakarta: Galangpress Publisher. ISBN 978-602-8174-16-9. 
  4. "Sajarah". Unpad. 2012-3-23. Diakses tanggal 2017-06-16. 
  5. Apelijo.id (2016-01-01). "Mengenal Menteri Pendidikan Dari Masa ke Masa". SejarahRI.com. http://sejarahri.com/mengenal-menteri-pendidikan-dari-masa-ke-masa/. Diakses pada 2017-6-16 

Daftar pustaka[édit | édit sumber]


Nulis.jpg