Mohammad Ilyas Ruhiat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mohammad Ilyas Ruhiat

Ajengan Mohammad Ilyas atawa Mohammad Ilyas Ruhiat (Tasikmalaya, 31 Januari 1934 - 18 Désémber 2007), ulama kahot, tokoh NU, anggota MPR manten.

Ilyas Ruhiat asalna ti Kampung Cipasung, Désa Cipakat, Kecamatan Singaparna, Kabupatén Tasikmalaya, Jawa Barat. Anjeunna téh putra Abdul Ghofur jeung Umayah. Ruhiat dikirim ka pasantrén nu kawentar di Singaparna mangsa harita, Pasantrén Cilenga, nu diasuh ku Kiai Sobandi atawa Syabandi dina taun 1922-1926. [1].


Kalungguhan[édit | édit sumber]

NU[édit | édit sumber]

  • Pejabat Pelaksana Rais 'Aam NU (1992-1994)

MPR[édit | édit sumber]

  • Fraksi Utusan Daerah MPR RI (?)

Baca ogé[édit | édit sumber]

Catetan Kaki[édit | édit sumber]

  1. Iip D. Yahya (2006). "Ajengan Cipasung: biografi K.H. Moh. Ilyas Ruhiat", Yogyakarta:Pustaka Pesantren..


Nulis.jpg