Musieum Konferensi Asia Afrika

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Musieum Konferensi Asia Afrika nyaéta salah sahiji musieum nu aya di kota Bandung perenahna Jl.Asia Afrika No.65.[1] Ieu musieum mangrupa memorabilia Konferensi Asia Afrika.[2] Ieu musieum aya patalina jeung Gedung Merdeka.[2] Sabenerna mah sacara gembleng Gedung Merdeka téh miboga dua wangunan utama, nu hiji disebut Gedung Merdeka minangka tempat sidang utama sedengkeun nu hiji deui nu aya di gigireun Gedung Merdeka nyaéta Musieum Konferensi Asia Afrika minangka tempat memorabilia Konferensi Asia Afrika.[2][édit | édit sumber]

Sajarahna[édit | édit sumber]

Musieum KAA

yaan, Pemerintah Daerah Tingkat I Propinsi Jawa Barat, sarta Universitas Padjadjaran.[3] Rarancang jeung téhnis ngawangunna mah dipigawé ku PT.Decenta, Bandung.[3] Musieum Konferensi Asia Afrika diresmikeun ku Presiden RI Soeharto tanggal 24 April 1980 nalika miéling 25 taun-na Konferensi Asia Afrika.[3]

Papapasingan Rohangan MusieumKasang tukang diwangunna Musieum Konferensi Asia Afrika nyaéta ayana hiji kahayang ti para pamingpin bangsa di Asia jeung Afrika yén maranéhna hayang apal ngeunaan Gedung Merdeka jeung Kota Bandung tempat KAA lumangsung.[3] Tina éta kahayang Menteri Luar Negeri Republik Indonesia, Prof. Dr. Mochtar Kusumaatmadja, S.H., LL.M meunang ide pikeun ngawangun hiji musieum.[3] Éta ide ditepikeun dina forum rapat Panitia Peringatan 25 tahun Konferensi Asia Afrika (1980) nu diluuhan ku Direktur Jenderal Kebudayaan Prof. Dr. Haryati Soebadio salaku wawakil ti Departemen Pendidikan dan Kebudayaan.[3] Ide diwangunna Musieum Konferensi Asia Afrika dilaksanakeun ku Joop Ave salaku Ketua Harian Panitia Peringatan 25 Tahun Konferensi Asia Afrika jeung Direktur Jenderal Protokol dan Konsuler Departemen Luar Negeri gawé bareng jeung Departemen Penerangan, Departemen Pendidikan dan Kebuda[édit | édit sumber]

Paméran Tetap[édit | édit sumber]

Patung Soekarno Nalika KAA

Musieum Konferensi Asia Afrika miboga ruang paméran tetap nu némbongkeun sajumlahing koléksi barang-barang tilu diménsi, foto-foto dokumenter kajadian Pertemuan Tugu, Konferensi Kolombo, Konferensi Bogor, jeung Konferensi Asia Afrika taun 1955.[1] Salian ti éta aya ogé foto-foto ngeunaan kasang tukang ayana Konferensi Asia Afrika, balukar ayana Konferensi Bogor, dan Konferensi Asia Afrika pikeun dunya internasional, profil nagara-nagara pamilon Konferensi Bogor, jeung Konferensi Asia Afrika nu dijieun dina multimedia.[1] Dina raraga mapag Delegasi Konferensi Tingkat Tinggi X Gerakan Nonblok taun 1992 réhna Indonésia kapilih jadi tempat éta konferensi sarta jadi Ketua Gerakan Nonblok, Indonésia nyieun diorama nu ngagambarkeun kaayaan nalika bubuka Konferensi Asia Afrika taun 1955.[1] Dina raraga Konferensi Tingkat Tinggi Asia Afrika 2005 jeung Miéling 50 Taun-na Konferensi Asia Afrika 1955 tanggal 22 April24 April 2005, tata paméran muséum Konferensi Asia Afrika direnovasi alatan aya ide ti Menteri Luar Negeri Republik Indonesia Dr. N. Hassan Wirajuda.[1] Téhnis rarancang jeung wangunanana dipigawé ku Vico Design jeung Wika Realty.[1][édit | édit sumber]

Pabukon[édit | édit sumber]

Taun 1985 Abdullah Kamil (Kepala Perwakilan Kedutaan Besar Républik Indonésia di London) miboga ide pikeun ngawangun hiji pabukon di ieu musieum.[1] Ieu pabukon miboga sajumlahing buku ngeunaan sajarah, sosial, politik, jeung budaya nagara-nagara di Asia Afrika sarta dokumén-dokumén lianna kayaning; dokumen-dokumen ngeunaan Konferensi Asia Afrika jeung konferensi-konferensi tuluyanana; sarta majalah jeung koran.[1][édit | édit sumber]

Audio Visual[édit | édit sumber]

Diwangun taun 1985 ku ayana ide ti Abdullah Kamil.[1] Rohangan ieu jadi sarana pikeun muter film-film dokumenter ngeunaan kondisi dunya nepi ka taun 1950-an, Konferensi Asia Afrika jeung konferensi-konferensi lianna, sarta film-film ngeunaan kondisi sosial, politik, jeung budaya ti nagara-nagara di Asia jeung Afrika.[1][édit | édit sumber]

Informasi Musieum[édit | édit sumber]

Jl. Asia Afrika No. 65
Bandung - 40111
Jawa Barat, Indonésia
Koordinat GPS :
Latitude = -6.921027
Longitude = 107.610027
Buka: Senén-Jumaah (08.00-15.00)

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Museum Konperensi Asia Afrika,Museum&Pendidikan (id) (Diakses tanggal 20 Oktober 2011)
  2. a b c Museum KAA (id) (Diakses tanggal 20 Oktober 2011)
  3. a b c d e f MUSEUM KONPERENSI ASIA AFRIKA (id) (Diakses tanggal 20 Oktober 2011)


Nulis.jpg