Obrolan Wikipedia:Sawala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Border Wikipedia:Padungdengan tabrakan jeung gambar di katuhueunnana[édit sumber]

Tabrakan ... dina ukuran layar nu alit--tedi 09:40, 5 Oktober 2006 (UTC)

Kuring mah teu sreg jeung judulna, Kang Téd (padahal uing sorangan nu nyieun). Mun diganti, aya usul judul gagantina? Ngadu bako sugan mah?!! --kandar 11:55, 5 Oktober 2006 (UTC)
  • heheh, si akang mah seueur nu kedah gentos judul?..Soka atuh kang, keur abdi soranganmah kumaha akang, akang nu ngamimitian ieu wiki, eungkena jadi robih ka proyék sawargi ogé ({{Wikipediasister}}). numana waé nu kedah gentos judul (teu sreg) ° kang iwan ° 12:19, 5 Oktober 2006 (UTC)
Heuheuy deudeuh ... bener Kang Iwan, jadi hayang ngabarakatak yeuh. Kang Kandar, meni seueur teu sreg jeung jieunan sorangan sagala geuning. Kuring ogé ngiringan waé lah ... Padungdengan hadé, ngadu bako hadé. Hmmm .Kagoréngannana, lamun ngadu bako, bisi diprotes ku nu teu ngaroko Kang. Bisi asa teu diaku, da teu bogaeun bako keur diadukeunnana. Lamun Padungdengan, asa sok pahili jeung Panglawungan. Kahadéannana, lamun "ngadu bako", basana nyentrik kawas "Warung kopi" di idwiki. Lamun Padungdengan, teu kudu ngaganti judul ... Tuh pan, nambah bingung??? Ide séjénna, can kapikir Kang --tedi 12:42, 5 Oktober 2006 (UTC)

Hahahah... Hampura... Atuh da baheula mah euweuh batur badami, jadi ngacacang wé ngarang sorangan, dipapantes sorangan, nyeuseuh sorangan, mandi sorangan, dahar sorangan. Ayeuna mah pan geus aya batur, jadi hayang ngajak badami. Kumaha mun Kongrés sakumaha usul kuring ti heula? Sok lah mangga baradamikeun, kuring mah rék reureuh heula, bisi weureu wiki!!! --kandar 12:59, 5 Oktober 2006 (UTC)

naon wae judulna, nu penting minumna teh botol sxxro ... --budhi


"Dewegan" jeung "The Gun"[édit sumber]

Ari basa Sunda dewegan miboga harti cai kalapa, naha bet disebut "dewegan" tur patalina jeung "The Gun". Asa hayang seuri, yén loba kecap basa sunda anu hubunganana jeung basa deungeun, salasahijina "dewegan". Ceuk sakatérang sim kuring ti ahli filologi tur carita kolot, baheula ari urang Walanda mun rék nginum cai kalapa téh teu bisaeun ngalana, ku lantaran apal lamun tangkal kalapa téh jangkung, akhirna urang walanda atawa menir némbak buah kalapa ku "the gun" nya éta péstol. Ari létah urang Sunda jeung urang Walanda apan béda, akhirna létah urang Sunda leuwih praktis nyebutkeun "dewegan" daripada "thé gun". Loba keneh kecap anu adaptasi jeung lingkungan sunda, tong jauh-jauh lah ayeuna-ayeuna, contona pamaèn Persib bandung anu katelahna "marcowy" (mun lepat lereskeun), ku sabab létah urang sunda leuwih ngeunah nyebut "Sarkawi" daripada "Marcowy", akhirna nu terkenalna ngaran "Sarkawi", geuning basa sunda teh teu katinggalan jaman tur kuat ngilu parobahan jaman ti waktu ka waktu.....

Carios sanes anu kantos kakuping ku pribados ti pun aki, upami teu lepat mah kieu : Nalika harita urang walanda hoyong nginum cai kalapa ngora,nyaeta "dewegan" tea. Anjeuna nitah sipir walanda sejenna sangkan ngala kalapa ngora, make kekecapan "do with gun". Ari letah urang sunda tea nyebut "do with gun" teh nyaeta : de - we - gan. Kitu tah rupina mah.(Cucusyamsi)--Cucusyamsi (sawala) 13:27, 20 Oktober 2008 (UTC)

"IT /Tehnologi Informasi"[édit sumber]

Baraya saha bae nu ngokolakeun (editor) ngeunaan IT kararosong keneh. Sigana mah sistematikana kedah dicocogkeun deui asa pabeulit, mun tiasa mah nu praktis heula nu pang dibutuhkeun, diperlukeun. Salam, Jalak Pakwan

Menu redirect ilang[édit sumber]

Waktos sim kuring bade ngadamel redirect ti kaca kosong (editan) "Pamanteng tivi" ka kaca "Kartu pamanteng tivi", sim kuring teu mendakan deui menu (kancing) redirect. Punten tumaros ka akang-akang kuncen, naha menu eta beut diicalkeun padahal diperyogikeun pisan.

Hatur nuhun, --222.124.133.68 03:25, 6 Januari 2009 (UTC)

test[édit sumber]

agung :D SU04Anggi (sawala) 06:50, 17 Séptémber 2011 (UTC)

Ngarombak Kaca Sawala[édit sumber]

Upami nilik ka kaca sawala Wikipedia basa deungeun mah sigana kaca sawala urang gé tos kedah dirombak ieu téh nya. Kumaha pami dirombak baé, kanggé dadasarna tiasa ngadopsi ti enwiki, idwiki, ptwiki, eswiki, trwiki atanapi fawiki.
Diantos kedalanna, toél para kuncén (ka pangersa @kumincir, @Mssetiadi, @Ilham.nurwansah, @A.R Dipusparaga).
Yusup_Ramdani  19 Juli 2015 07.59 (UTC)

Sae, mangga bae dirarancang heula kumaha saena. --kumincir (sawala) 22 Juli 2015 03.15 (UTC)
Siap kang @kumincir, urang kotrét heula nya--Yusup_Ramdani  22 Juli 2015 04.27 (UTC)
Muhun ah mangga berkreasi untuk menjadi lebih baik tidak pernah dilarang di suwiki. Wartosan upami tos aya rarancangna nya :) --Tedi (sawala) 23 Juli 2015 00.57 (UTC)
@Mssetiadi Héhé, atos kang, tos dirombak, anu arsip gé tos dirapihkeun. Pami aya nu teu leres hoyong di pangmerenahkeun--Yusup_Ramdani  23 Juli 2015 01.37 (UTC)
Sip atuh upami kitu mah --Tedi (sawala) 23 Juli 2015 01.40 (UTC)

Halo kang[édit sumber]

Ulin yuk kangLumiere sharks (sawala) 5 Oktober 2019 06.43 (UTC)