Olga Syahputra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Olga Syahputra

Yoga Syahputra leuwih dipikawanoh Olga Syahputra (gumelar di Jakarta, 8 Pébruari 1983 – tilar dunya di Singapura, 27 Maret 2015 dina umur 32 taun) nyaéta saurang aktor, komedi sarta nu mawa acara Indonésia.[1] Olga mindeng mintonkeun sipat kaawéwéanna dina unggal pamintonanna.[1]

Anak cikal ti tujuh duduluran pasangan Nur Rachman sarta Nurhida ieu mimiti ngajalankeun karirna ngaliwatan Sanggar Ananda.[1] Liwat Sanggar lulugu Aditya Gumay kasebut, Olga meunang kasempetan témbong dina sajumlah acara sarta syuting film/sinetron. [1]

Olga kacatet kungsi ngabintangan sinetron KAWIN GANTUNG, SI YOYO sarta film layar lebar SUSAHNYA JADI PERAWAN sarta TINA TOON SARTA LENONG BOCAH: The Movie. [1] Disusul kasempetan pikeun jadi presenter program Ngidam anu tayang di SCTV berpasangan jeung Jeremy Thomas.[1]

Sajaba ti éta Olga ogé berperan dina acara komedi Jangan Cium Gue, Extravanganza ABG, sarta Prime Time.[1] Pandeuri dirina ogé ngagabung jeung Indra Bekti sarta Indy Barends dina acara Ceriwis anu tayang unggal poé di Trans Tv.[1]

Dina taun 2008, ngaran Olga beuki diitung di dunya entertaintment.[1] Sajaba jadi presenter acara musik DAHSYAT babarengan Luna Maya sarta Raffi Ahmad di RCTI, manéhna témbong di sawatara film.[1] Di antarana, SKANDAL CINTA BABI NGEPET sarta MAU LAGI anu pamustunganana baganti judul jadi CINTAKU SELAMANYA alatan dicekal saméméhna.[1] Teu ngan jadi presenter sarta berakting, tapi Olga ogé mimitian ngaleukeunan dunya tarik sora.[1]

Dina ajang Panasonic Awards ka-12 Olga suksés ngaborong piala.[1] Pelantun tembang Hantu (Hancur Hatiku) ieu meunangkeun piala dina kategori Presenter Musik Favorit sarta Pelawak Favorit ngéléhkeun senior-seniorna.[1]

Sanggeus suksés ku tembang Hancur Hatiku, di ahir Oktober 2009, Olga balik ngarilis singel Jangan Ganggu Aku Lagi anu masih diciptakeun ku Charlie ST12.[1] Olga balik dipercaya pikeun ngabawakeun acara bertajuk ONLINE babarengan Nycta Gina di Trans TV.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p (id)[1] (diaksés tanggal 18 Nopember 2011)
Nulis.jpg