Pandémi koronavirus 2019 di Arab Saudi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
COVID-19 pandemic in Saudi Arabia
Number of confirmed cases of COVID-19 in Saudi Arabia by region as of 27th May 2020.png
Jumlah kasus kakonfirmasi di Arab Saudi dumasar wewengkon per 27 Méi 2020
PanyakitCOVID-19
Galur VirusSARS-CoV-2
LokasiArab Saudi
Kasus munggaranQatif, Propinsi Wétan
Tanggal mimiti aya2 Maret 2020
AsalWuhan, Hubei, Républik Rahayat Tiongkok
Kasus kakonfirmasi354.208[1]
Kasus pulih341.515[1]
Tilar dunya
5.710[1]
Situs web resmi
www.covid19.cdc.gov.sa

Pandémi koronavirus 2019 di Arab Saudi mimiti kapanggih di tanggal 2 Maret 2020.[2] Tuluy di tanggal 24 Maret, Arab Saudi ngumumkeun kasus tilar dunya anu munggaran.[3][4][5]

Per tanggal 19 Nopémber 2020, kacatet geus aya 354.208 kasus positip, 5.710 urang anu tiwas, sarta 341.515 urang anu geus cageur.[1]

Mimiti[édit | édit sumber]

Kasus munggaran kapanggih di Qatif, nalika hiji warga Arab Saudi anu datang ti Iran liwat Bahrain, dinyatakeun positip beunang virus korona.[6] Ieu kasus kajadian babaraha poé saenggeus Arab Saudi ngalarang palaksanaan umroh pikeun nyegah sumebarna virus korona.[7][8] Jalma-jalma anu kungsi nepungan anu kainféksi éta langsung diisolasi sarta dités.[9]

Sumebarna virus[édit | édit sumber]

Virus korona geus nyebar di sakabéh propinsi di Arab Saudi, kalawan kasus panglobana aya di Mekah, nyaéta nepi ka 35.257 kasus positip.[10]

Jumlah kasus virus korona dumasar propinsi per 4 Juni 2020[10]
Propinsi Kasus positip Kasus cageur Kasus tiwas Propinsi Kasus positip Kasus cageur Kasus tiwas
Mekah 35.257 26.389 455 Propinsi 'Asir 861 651 3
Propinsi Riyadh 24.552 17.162 45 Propinsi Ha'il 399 223 -
Syarqiyah 17.741 12.543 36 Propinsi Najran 258 106 -
Propinsi Madinah 10.486 9.316 57 Hudud ash Shamaliyah 235 219 1
Propinsi Jizan 1.116 926 5 Baha 196 143 -
Qasim 1.017 466 6 Jawf 103 97 -
Propinsi Tabuk 942 724 5

Dampak[édit | édit sumber]

Larangan umrah[édit | édit sumber]

Per tanggal 27 Pébruari 2020, Pamaréntah Arab Saudi ngalarang saheulaanan kagiatan ibadah umroh pikeun warga nagara asing. Salian ti éta Arab Saudi ogé ngalarang saheulaanan aksés warga nagara asing ka Kawasan Masjid Nabawi di Madinah. Ieu kawijakan téh dilumakukeun sangkan nyegah sumebarna virus korona ti nagara luar.[11][12] Di tanggal 4 Maret, kawijakan ieu ogé lumaku pikeun warga Arab Saudi kaasup ogé kulawarga karajaan.[13][14]

Ékonomi[édit | édit sumber]

Ku sabab ayana ieu sasalad, ékonomi Arab Saudi beunang dampakna. Pamasukan tina umroh nurun ku sabab palaksanaanna disetop.[15] Salian ti éta, harga minyak dunya anu turun nyababkeun ékonomi Arab Saudi kontraksi -3,2 persén.[16][17] KU kituna, Pamaréntah Arab Saudi naékkeun pajak pertambahan nilai (PPN) ti anu asalna 5 persén jadi 15 persén, sarta nunda tunjangan biaya hirup per 1 Juni 2020.[18][19][20][21][22][23]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "(Covid-19) Disease Interactive Dashboard". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2020-04-29. Diakses tanggal 2020-06-04. 
  2. Liputan6.com. "Kasus Virus Corona Pertama Dikonfirmasi di Arab Saudi". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-04. 
  3. Media, Kompas Cyber. "Arab Saudi Umumkan Kematian Pertama akibat Virus Corona". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-04. 
  4. Hutapea, Rita Uli. "Arab Saudi Laporkan Kematian Pertama karena Corona, 205 Kasus Baru Sehari". detiknews (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-04. 
  5. "Arab Saudi Laporkan Kematian Pertama akibat Corona". internasional (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-04. 
  6. "Arab Saudi Umumkan Kasus Pertama Virus Corona". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-04. 
  7. "Arab Saudi laporkan kasus pertama saat wabah virus corona mencapai 'tahap baru'" (dalam bahasa id). BBC News Indonesia. 2020-03-03. https://www.bbc.com/indonesia/dunia-51715962. Diakses pada 2020-06-04 
  8. antaranews.com. "Arab Saudi berlakukan larangan umrah hingga 13 Maret 2020". Antara News. Diakses tanggal 2020-06-05. 
  9. "Update Corona: Arab Saudi Umumkan Kasus Pertama COVID-19 Hari Ini". tirto.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-04. 
  10. a b "المركز الوطني للمعلومات الصحية - خريطة انتشار كورونا". web.archive.org. Diakses tanggal 2020-06-05. 
  11. "Keterangan Lengkap Pemerintah Arab Saudi Terkait Larangan Umrah". tirto.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  12. Arbar, Thea Fathanah. "Simak! Ini Pernyataan Lengkap Larangan Umroh dari Arab Saudi". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  13. "Khawatir Corona, Arab Saudi Perluas Larangan Umrah - Katadata.co.id". katadata.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  14. Media, Kompas Cyber. "Karena Virus Corona, Arab Saudi Larang Warganya Umrah". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  15. Tri, Rahma. "Setop Umrah karena Corona, Ekonomi Arab Saudi Akan Berat". Tempo. Diakses tanggal 2020-06-05. 
  16. Gardner, Frank (2020-05-13). "Seberapa parah krisis di Arab Saudi?" (dalam bahasa id). BBC News Indonesia. https://www.bbc.com/indonesia/dunia-52644985. Diakses pada 2020-06-05 
  17. Media, Kompas Cyber. "Dampak Corona dan Harga Minyak, Pertumbuhan Ekonomi Arab Saudi Minus 3,2 Persen Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  18. Media, Kompas Cyber. "Ekonomi Terpukul Virus Corona, Arab Saudi Naikkan Pajak Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  19. MEDIA, PT AKURAT SENTRA; www.akurat.co. "Atasi Ekonomi yang Terpukul, Arab Saudi Naikkan Pajak 3 Kali Lipat". akurat.co (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  20. TV, CNBC Indonesia. "Pemasukan Negara Jeblok,Arab Saudi Naikkan Pajak 3 Kali Lipat". news (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  21. "Demi Penghematan, Arab Saudi Naikkan Pajak dan Tunda Bantuan Uang Tunai". Kompas.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  22. DDTCNews. "Dampak Corona, Arab Saudi Naikkan Tarif PPN Hingga 3 Kali Lipat". Dampak Corona, Arab Saudi Naikkan Tarif PPN Hingga 3 Kali Lipat (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-06-05. 
  23. "Harga Minyak Turun, Arab Saudi Naikkan Pajak Pertambahan Nilai 3 Kali Lipat". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-06-05.