Bahrain

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
مملكة البحرين
Mamlakat al-Baḥrayn
Karajaan Bahrain
Bandéra Bahrain Lambang Bahrain
Bandéra Lambang
Lagu
Bahrainona

Location of Bahrain
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Al-Manamah
26°13′N 50°35′E
Basa resmi Basa Arab
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Raja Hamad bin Isa Al-Khalifa
 -  Putra Makuta Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa
 -  Perdana Mentri Khalifa bin Salman Al-Khalifa
Kamerdikaan
 -  Ti Pérsia 1783 
 -  Panghupusan pajangjian husus jeung Britania Raya 15 Agustus 1971 
Aréa
 -  Total 765,3 km² (ka-190)
295,5 mil² 
 -  Cai (%) ?
Populasi
 -  Perkiraan  2010 1.234.571[1] (ka-155)
 -  Kapadetan 1.626,6 /km² (ka-7)
4.212,8 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $31,101 milyar[2] (ka-91)
 -  Per kapita $27.556[2] (ka-33)
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $26,108 milyar[2] (ka-91)
 -  Per kapita $23.132[2] (ka-33)
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg 0,806[3] (luhur pisan) (ka-42)
Mata uang Dinar Bahrain (BHD)
Zona wanci AST (UTC+3)
TLD Internét .bh
Kode telepon +973

Bahrain (Basa Arab: ‏البحرين‎, al-Baḥrayn ) (basa Pérsia: ‏بحرین, Bahreyn), resmina Karajaan Bahrain (Basa Arab: مملكة البحرين‎, Mamlakat al-Baḥrayn ) nyaéta hiji nagara kapuloan nu aya di Teluk Pérsia. Wewengkonna ngawengku 33 pulo, nu panggedéna nyaéta Pulo Bahrain. Arab Saudi aya di kuloneunana sarta dihubungkeun jeung Bahrain ku Jalan Raya Raja Fahd. Iran aya aya di kaléreunana, di peuntas Teluk Pérsia. Semenanjung Qatar aya di kidul-wétaneunana di peuntas Teluk Bahrain. Aya rancangan Jalan Raya Qatar Bahrain nu rék nyambungkeun Bahrain jeung Qatar sarta jadi jalan raya laut nu pangpanjangna sadunya.[4]

Kagubernuran[édit | édit sumber]

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Kagubernuran di Bahrain.

Bahrain dibagi kana 5 kagubernuran, nu mana unggalna miboga gubernurna.[5]

Peta Kagubernuran
Governorates of Bahrain.svg
1. Ibu Kota
2. Tengah
3. Muharraq
4. Kalér
5. Kidul

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Catetan suku jeung rujukan[édit | édit sumber]

  1. "General Tables". Bahraini Census 2010. Diaksés ping 3 Maret 2012. 
  2. a b c d "Bahrain". International Monetary Fund. Diaksés ping 17 April 2012. 
  3. "Human Development Report 2011". United Nations. 19 Méi 2011. Diaksés ping 19 Januari 2012. 
  4. "Project overview: Qatar-Bahrain Causeway". 13 Juni 2009. Diaksés ping 21 Maret 2010. 
  5. "Decree No.17 for 2002". Capital Governorate. Diarsipkan dari yang asli pada 16 Agustus 2003. Diaksés ping 24 Juni 2012. 
Pasosonten di Jalan Raya Raja Fahd
Wikibook logo
Wikipustaka mibanda tulisan nu leuwih lengkep ngeunaan ieu dina kaca

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Bahrain di Wikivoyage

26°04′03″N 50°33′04″E / 26.0675°N 50.55111°E / 26.0675; 50.55111


Countries.png