Seychéll

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Repiblik Sesel
République des Seychelles
Republic of Seychelles
Républik Seychéll
Bandéra Seychéll Lambang Seychéll
Motto
"Finis Coronat Opus"
Lagu
Koste Seselwa
Location of Seychéll
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Victoria
4°37′S 55°27′E
Basa resmi
Démonim Seychellois, Seychelloise, Seselwa (Kréol)
Pamaréntah Républik
 -  Présidén James Michel
 -  Wakil Présidén Danny Faure
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 29 Juni 1976 
Aréa
 -  Total 451 km² (ka-197)
174 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2009 84.000[1] (ka-195)
 -  Kapadetan 186,2 /km² (ka-60)
482,7 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $2,129 milyar[2] (ka-164)
 -  Per kapita $24.837[2] (ka-37)
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $919 yuta[2] (ka-168)
 -  Per kapita $10.714[2] (ka-53)
HDI (2007) Green Arrow Up Darker.svg 0,773 (luhur) (ka-57)
Mata uang Rupee Seychéll (SCR)
Zona wanci SCT (UTC+4)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC+4)
TLD Internét .sc
Kode telepon +248

Seychéll, resmina Républik Seychéll (Basa Prancis: République des Seychelles; Basa Inggris: Republic of Seychelles; Kréol: Repiblik Sesel), nyaéta hiji nagara kapuloan nu diwangun ti 115 pulo di Samudra Hindia, kira-kira 1,500 kilometres (932 mi) wétaneun daratan utama Afrika, kalér wétaneun pulo Madagaskar. Nagara jeung téritori lian nu deukeut ti dieu contona Zanzibar, Mauritius, Réunion, Komoro, jeung Mayotte. Seychéll mangrupa nagara Afrika nu populasina pangsaeutikna kalawan 86.525 jiwa.[3]

Subdivisi[édit | édit sumber]

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Distrik di Seychéll.

Seychéll dibagi kana 25 wewengkon administratif. 8 distrik ngawangun ibu kota nagara ieu jeung sok disebut salaku Victoria Raya. 14 distrik nu lian mangrupa bagian désa ti pulo utamana, Mahé kalawan 2 distrik di Praslin jeung 1 di La Digue. Sésa Kapuloan Luar lianna sanés bagian ti distrik nanaon.

Victoria Raya
Praslin
Mahé Padésaan
La Digue jeung sésa Kapuloan Jero lianna

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009) (.PDF). World Population Prospects, Table A.1. 2008 revision. United Nations. http://www.un.org/esa/population/publications/wpp2008/wpp2008_text_tables.pdf. Diakses pada 12 March 2009. 
  2. a b c d "Seychelles". International Monetary Fund. Diakses tanggal 21 April 2010. 
  3. Geoafrica.about.com

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

  • "The Edge of Eden" Helen Benedict
  • Aldabra Adrian Skerrett (Editor)
  • Birds of the Seychelles Adrian Skerrett, Ian Bullock, Tony Disley
  • The History of Slavery in Mauritius and the Seychelles, 1810–1875 Moses D. E., Nwulia
  • Journey through Seychelles Mohamed Amin, Duncan Willets, Adrian Skerrett, Judith Skerrett
  • Political Castaways Christopher Lee
  • The Seychelles Michael Friedel
  • Seychelles Vincenzo Paolillo
  • Seychelles: Garden of Eden in the Indian Ocean Sarah Carpin
  • Paradise Raped James R. Mancham
  • Seychelles: The New Era France Albert René
  • Seychelles, What Next? Alain St. Ange
  • Seychelles Since 1770: History of a Slave and Post-Slavery Society Deryck Scarr
  • Seychelles, In Search of Democracy Alain St. Ange & Bernard Géorges
  • 'Rivals in Eden' and 'Hard Times in Paradise' Bill McAteer
  • Seychelles, The Cry of A People Alain St. Ange
  • Reveil Seychellois (Life in Seychelles 1770–1903) Denise Johnstone

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Seychéll ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Umum
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Seychéll di Wikivoyage

Citakan:Seychelles topics


Countries.png