Papanting

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Papanting
Papanting kertas (Polistes dominulus) kaluar tina sayangna.
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Euarthropoda
Kelas: Insecta
Order: Hymenoptera
Kulawarga: Vespidae
Subfamily: Mischocyttarus
[[|Diversity]]
>200 spésiés

Papanting atawa Mischocyttarus nyaéta génus nyiruan sosial nu pangbadagna, utamana mah génus Neotropika kalawan sawatara spésiés nu kapangguh di wewengkon Nearktik. Papanting mangrupa hiji-hijina anggota ti suku Mischocyttarini. Papanting ngawangun sayang sisir tunggal basajan nu ngagantung, ieu nu ngabédakeun papanting jeung kamarang tina rupa sayangna. Mun papanting mah sayangna ngagantung, ari kamarang mah sayangna naplok atawa ngaliang di jero taneuh. Sakapeung mah sayangna téh dibangun dina jarak saméter ti sayang karnifar polistes.[1] Papanting sok dibédakeun ku welang coklat konéngna.[1][2] Papanting kolot nyiar hakaneun néktar jeung hileud leutik, dibawa ka jero sayang pikeun maraban larva nu kumembang sacara individual ditempatkeun di sél misah-misah.[3] Teu sakum sayang mibanda bikang kalawan ovarium nu kumembang.[1] Biologis papanting mah mirip jeung spésiés dina génus Polistes. Ngan, papanting mah némbongkeun fléksibilitas sosial jeung réproduksi nu leuwih euyeub batan Polistes.

Spésiés[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Corn, Mary L. (1972). "Notes on the Biology of Polistes carnifex (Hymenoptera, Vespidae) in Costa Rica and Colombia". Psyche 79: 150–157. doi:10.1155/1972/78756. http://psyche.entclub.org/79/79-150.html. 
  2. Belt, Thomas G. "The Naturalist in Nicaragua: Wasps". A Book of Natural History. FreeFictionBooks.org. Diakses tanggal 2013-11-10. 
  3. Reeve, Hudson K. (1991). "Polistes". Di Kenneth G. Ross & Robert W. Mathew. The Social Biology of Wasps. Cornell University Press. pp. 99–148. ISBN 978-0-8014-9906-7.