Ramadhan KH

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Ramadhan KH

Haji Ramadhan Kartahadimadja atawa kasohor ku sebutan Ramadhan K.H nyaéta salah sahiji inohong Sunda nu karya-karyana euyeub pisan (gumelar di Bandung, 16 Maret 1927 – tilar dunya di Cape Town Afrika Kidul, 16 Maret 2006 dina umur 79 taun) .[1] Panulis, rédaktur kabudayaan, jeung novélis. Kungsi kuliah di ITB, tapi pindah ka ADLN.[1] Duanana ogé euweuh nu tamat.[1] Mimitina mah resep kana ngalukis, tuluy jadi wartawan nepi ka kungsi ngaluuhan olimpiadeu 1952 di Helsinki.[1] Buku munggaranana nyaéta Bola Keranjang (1952).[1] Kungsi diuleum ku Sticusa ka nagri Walanda.[1] Tuluy digawé di éta kantor bari keurseus basa Spanyol.[1] Alatan kairut ku sastra Spanyol utamana ku Federico Garcia Lorca.[1]

Karya-karyana[édit | édit sumber]

Biografi[édit | édit sumber]

Novel[édit | édit sumber]

Puisi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Tim Redaksi.2000.Ensiklopedi Sunda Alam, Manusia dan Budaya.Jakarta:Pustaka Jaya dan Yayasan Kebudayaan Rancage
  2. a b c d e f g h i j k l m n Perihal Ramadhan K.H (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) (id)


Nulis.jpg